24.8 München

Tänään on München -päivä. Aluksi päätettiin mennä BMW Welt:iin, jossa on näytillä sekä uudet että vanhat bemarit.

BMW Welt. Rakennuksesta ei voi erehtyä. Halutessaan voi uuden bemarin käydä hakemassa täältä.

Maanalaisella pääsi kätevästi ja paikasta ei voinut erehtyä, sen verran erikoisen näköinen rakennus on. Näkyvillä on kaikki bemarikonsernin tuotteet. Sekä autot että mopot. Muistui mieleen että Minikin kuuluu Bemariin, mutta sitä en muistanut että Rolls Royce’kin kuuluu BMW konserniin.

Eijallekin löytyi mieleinen auto. Ei kuitenkaan kysytty hintaa.

Ostettiin Eijalle bemarisontsa sekä syötiin bemariravintolassa. Sitten yhdyskäytävän kautta museon puolelle.

Kun oli mielestämme riittävästi ihmetelty niin suunnattiin kaupungille. Nyt voisi jotain ostaakin koska Eijalla on iso laukku, johon tarvittaessa voi laittaa ostokset kotiin vietäväksi.

Kaupoissa oli paljon erilaisia Dirndl -pukuja myytävänä, mutta Eija ei ostanut yhtään.

Kaupungilla istuskellessa tuli idea että mitä jos mentäisiin jalkapallomatsiin. Kaupungilla mainostettiin Bundesliigan aloitusmatsia. Paikallinen FC Bayern München pelaisi Hoffenheimia vastaan. Eija sai kun saikin kännykällä ostettua sinne liput.

Illalla hurautettiin paikan päälle taksilla. Autobaanalla oli ruuhka stadionille asti ja pelaajat vietiin keskustasta poliisisaattuessa stadionille. Olisihan se noloa jos olisivat jäänet ruuhkaan seisomaan kun peli alkaa.

Jalkapallostadioni oli ihan täynnä faneja ja tunnelma oli sen mukainen.

Olipa muuten tapahtuma. Stadionille mahtuu 75 000 katsojaa (Saksan toiseksi suurin) ja se oli ihan täynnä. Tunnelma oli katossa ja paikalliset fanit lauloivat, hyppivät ja heiluttivat lippuja. Hienon näköistä kun koko päätykatsomo hoilasi jotain fanilaulua ja nousi ylös-alas samaan tahtiin rumpujen kanssa.

Onneksi kävi vielä niin että Bayern München voitti 3-1. Jotkut katsojat ottivat tapahtumat aika tosissaan ja ei tiedä miten olisi käynyt jos olisivat hävinneet. Taksikuski kuitenkin kertoi että Saksassa ei ole huligaaneja kuten Englannissa joten tuskin mitään mellakkaa kumminkaan olisi syntynyt.

Oli hämmentävää nähdä MM-kisoista tuttuja huippuja pelaamassa. Sellaisia kuten Thomas Müller ja Arjen Robben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *