26.8 Friedrichshafen – Baden Baden

Aamu valkeni aurinkoisena ja vaihteeksi viileämpänä. Ajattelin käydä ajelemassa Schwarzwaldissa kun sentään näillä nurkilla ollaan. Ensin pätkä baanaa Freudenstadtiin ja sieltä sitten tositoimiin. Baana veti hyvin ja keli oli hyvä, ehkä vähän viileä näin hellevarustukselle (+15).

Freudenstadt on sopivasti mutkatien alussa, joten pysähdyin sinne lounaalle.

Kun pistin pyörän parkkiin Freudenstadtin keskustaan näin ensimmäisen suomalaisen motoristin mutta vain vilaukselta. Muut motoristit ovat olleet paikallisia, jotka ovat enimmäkseen vain ihmetelleet ettäkö Suomesta asti. No siinä on sitten selitelty että ensin rekalla mutta takaisin ajaen.

Moottoripyörien määrä alkoi tasaisesti lisääntymään joten oikeaan suuntaan olin menossa. Schwartzwaldhochstrasse on alueen länsi/pohjois -osassa oleva maisematie joka kiipeää noin tuhanteen metriin. Pinta on hyvä ja mutkat kohtuu loivia. Matkalla on paljon pysähdyspaikkoja ja jokunen hotelli sekä matkamuistomyymälä. Vaelluspolkuja lähtee useista paikoista.

Maisema on melko suomalaistyyppistä havumetsää, mutta välillä aukeaa tosi upeita näkymiä alhaalla oleviin laaksoihin.

Suomalaiselle maisema on tuttua havupuumetsää sillä poikkeuksella että välillä aukeaa maisema kilometrin korkeudesta alempana oleviin laaksoihin. Tie päättyy pohjoisosassa olevaan Baden Badenin kylpyläkaupunkiin. Pysähdyin sinne kahville ja ajattelin yöpyä siellä.

Yöpymispaikka löytyi Hotel Beekistä. Baden Baden on hieno paikka jossa on mukava kävelykeskusta ja paljon pikku butiikkeja ja kahviloita. Huomenna sieltä sitten Stuttgarttiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *