30.8 Trier – Bochum

Aamulla satoi. Onneksi kun tutkin sadetutkaa niin huomasin että se loppuu yhdentoista maissa. Siispä en pitänyt kiirettä liikkeelle lähdön kanssa. Ajattelin että kun nyt ollaan näin Luxembourgin lähellä niin käyn katsomassa vaikka Viandenin linnaa jota ympäristöineen on kehuttu. Matkaa ei pitäisi navin aika-arvion perusteella olla paljonkaan. Sitten suuntaisin johonkin koillisen suuntaan.

Viimeiset maisemat Mosel -joesta ennen kuin jätin Trierin.

Navi ohjaili pitkin pieniä kärrypolkuja ja kyläteitä joista ei tuntunut tulevan ollenkaan loppua. Lopulta kahden tunnin päästä olin viimein kohteessa. Ilmeisesti navi jotenkin sekoaa kun nopeusrajoitus on satasen ja ei ymmärrä miksi se nyt ajaa vain viittäkymppiä. Eli aika-arviot menevät aivan poskelleen. Täällä on nimittäin Suomesta poiketen yleisrajoitus pikkuteillä satanen ja vain kylien kohdilla viisikymppiä. Minusta on huomattavasti järkevämpi näin. Suomessa on vain tottunut siihen että täytyy aina ajaa niin kovaa kuin rajoitus on, koska ne ovat niin alhaisia. Holhousyhteiskunnassa kun eletään.

Vianden on kaunis pikkukylä, jota hallitsi linna mäen päällä.

Vianden on kaunis joen ja linnan hallitsema pikkukylä. Rakennuskulttuuri on enemmän ranskalainen kuin saksalainen. Jännä miten kulttuuri heti muuttuu kun lähes näkymätön raja ylitetään. Siellä puhuvatkin jotakin ranskan tapaista.

Söin Viandenissa lounaan ja pistin naviin seuraavaksi kohteeksi Bochumin, joka on keskikoinen kaupunki Kölnin yläpuolella. Sitten matkaan. Jonkun aikaa ajelin pitkin maalaisteitä navin mukaan viidensadan metrin korkeudessa. Peltoja tuntui riittävän. Sitten siirryttiin autobaana ykköselle. Melkoisen puuskainen tuuli heitteli vähän pyörää, joten ajo vaati keskittymistä.

Loppumatkasta oli useampikin liikenneruuhka eli kuusikaistainen tie seisoi lähes paikallaan. Syynä olivat yleensä tietyöt. Kerran oli kuitenkin myös joku lautalasti levinnyt rekasta pitkin tietä ja koko baana oli kokonaan poikki ennen kuin siivosivat. Ei auttanut yhtään vaikka ajoin autojen välistä eturiviin toteamaan asian. Jono oli tosi pitkä. Kolme kaistaa kun syöttää sataakahtakymppiä autoja seisovaan ruuhkaan niin jonosta tulee äkkiä todella pitkä.

Bochumista varasin yöpaikaksi matkalla hotelli Ibis Zentrumin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *