8.8 Pyörän vienti Vantaalle

Ennen kuin päästään reissuun pitää Ducati ensin lähettää rahtina Milanoon. Viime vuosina olen käyttänyt Niinivirtaa, jolla on kätevästi terminaalit Vantaan lentokentän kupeessa sekä Italian päässä Milanon laidalla. Lisäksi rahti kulkee jämptisti vakioaikataulujen mukaan.

Ducati odotti valmiina tallissa pakattuna kun klo 11 ajoin kotiin. Piti ehtiä hyvissä ajoin ennen neljää terminaaliin joten ajattelin lähteä ajoissa. Meinasin ensin työntää pyörän tallista ja vasta sitten vaihtaa ajokamppeet päälle koska oli aika lämmin. Olin työntämässä täydessä lastissa olevaa pyörää ulos kun hieman myöhästyin sivujalan pois otossa. Kun etupyörä oli ulkona tallista otti sivujalka kiinni ylempänä olevaan autotallin lattiaan ja pyörä kallistui väärälle puolelle eli toiselle puolelle kuin mitä itse olin. En mahtanut yhtään mitään vaan koko komeus rämähti kyljelleen. Tuli aika monta ärräpäätä. Itse en saanut sitä edes pystyyn koska paikka oli sen verran ahdas. Onneksi naapurin rouvan sain avuksi ja  pyörä nousi pystyyn. Pleksi halkesi monesta kohtaa, mutta muilta suuremmilta vauriolta onneksi vältyttiin. Mitä nyt vähän verta vuoti säärestä, mutta tärkein eli pyörä näytti melko ehjältä. Sain vaihdettua alkuperäisen pleksi rikkoutuneen tilalle ja starttasin matkaan vain hieman aikataulusta myöhässä klo 12.15.

Kun nostin nopeuden matkavauhdiksi muistin heti miksi olin pleksin alun perin vaihtanut. Alkuperäinen on vähän liian korkea ja pleksin pyörre osuu kypärän alaosaan. Kypärän sisällä käy aikamoinen pörinä vaikka käytän  korvatulppia. Jotain pitänee keksiä asian korjaamiseksi.

Niinivirran terminaalissa Vantaalla. Ainakin luulisi kestävän paikallaan.

Varttia yli kolme olin terminaalissa ja aloimme Niinivirran tyypin kanssa sitomaan Ducatia kiinni kuljetustelineeseen. Tuli aika siisti paketti kun molempien ajovarusteet olivat jätesäkeissä satulan päällä. Ilmeisesti ympärille tulee vielä läpinäkyvää muovia useampi kerros, joten hyvältä näyttää.

Seuraana päivä eli torstaina kuulemma lähtisi Milanoon. Perillä olisi seuraavan viikon tiistaipäivän aikana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *