14.8 Svolvaer

Svolvaerin satamanäkymä.

Aamupäivällä näytti vähän sade taukoavan, joten ajattelin ottaa Ducatin alle ja käydä katsastamassa lähellä olevan Henningsvaerin kylän. Ajomatkaa olisi 30 min, joten se menisi ilman sadehaalaria vaikka vähän satelisikin.

Vähän vettä ripsutteli, mutta matka oli hyvinkin sen arvoinen. Kapea tie vei rantakallioita syleillen ja oli paikoin riittävän leveä vain yhdelle autolle. Valokuvat eivät tee maisemille oikeutta varsinkin kun aurinko näkyi vain hetkittäin. Fuskaan vähän ja laitan tähän yhden postikorttikuvan.

Henningsvaer koostuu useasta pikkusaaresta.

Varsinainen Henningsvaerin kylä koostuu useasta ulkoluodoista ja pikkusaarista, joita yhdistää 2 kapeaa kaarisiltaa. Silloilla on liikennevalot, sille niiden leveys ei ole riittävä kahdelle autolle.

Henningsvaerin satamassa on maisemat kohdallaan.

Söin lounasta yhdessä sataman kalaravintolassa ja suunnistin takaisin.

Jäisiä viikinkejä “Magic Ice” -näyttelyssä.

Iltapäivällä piti vielä käydä katsomassa kehuttu Magic Ice -näyttely, sillä se oli ihan hotellini naapurissa. Se koostuu viikinkiaiheisista jääveistoksista ja värivaloista sekä jääbaarista. Piti pukea yksi lämmin kaapu päälle että pääsi sisään sillä tilassa oli reilusti pakkasta. Hintaan kuului vielä jääbaarissa jäästä tehdystä pikarista tarjottu drinkki.

Huomenna pitäisi sitten suunnistaa takaisin mantereen puolelle. Lautta lähtee jo 8:15, joten on aikainen herätys. Valitsin lauttavaihtoehdon niin ei tarvitse ajaa samaa matkaa takaisin Narvik’iin.

Leave a Reply