17.8 Luleå-Oulu (FIN)

Seuraavaksi ajattelin suunnistaa Ouluun ja jättää Ruotsin maan taakse. Pääsee taas käyttämään tuttuja Euroja eikä tarvitse turvautua vain pankkikorttiin. Jotenkin ei ole mitään tuntumaa siihen paljonko rahaa kuluu kun ei ole käteistä.

Matkaa on vähän alta 300 kilometriä joten ei tarvinnut startata kovinkaan kiireellä. Pakkasin laukut aamulla kaikessa rauhassa ja täräytin Ducatin tuttuun malliin parkkihallissa käyntiin. Matalan murinan siivittämänä syöksähdimme matkaan.

Tie kulki Perämeren rantaa mukaillen mutta sen verran kaukana että en kertaakaan merta nähnyt, vain matalakasvuista metsää. Tie oli suoraa ja joutuisaa mutta hyvin tylsää. Matka kuitenkin joutui.

Päätin etsiä vähän edullisemman hotellin joten hylkäsin kaksi ensimmäistä liian kalliina. Majoituin sitten Best Western Apolloon, johon sai vielä motoristialennuksen.

Oulussa oli taiteiden yö ja paljon porukkaa liikkeellä.

Oli runonlausuntaa, tanssia, musiikkiesityksiä jne.

Oulussa olikin kaikki lähteneet liikkeelle, sillä oli Oulun taiteiden yö. Joka kadunkulmassa oli esitys menossa ja porukkaa oli paljon sillä ilta oli pilvetön ja lämmin.

Leave a Reply