Toteunut reitti ja kommentit

Ajettu reitti.

Ajettu reitti.

Kilometrejä tuli reissulla kasaan 3139 km, josta Eijan kanssa 1300 km. Keskikulutus oli 5,88 l/100 km eli lähes litran vähemmän kuin edellisellä Hondalla. Yksin ajettaessa 5,8 ja kahdestaan 6,0 l/100 km. Pienemmälläkin varmasti menee sillä nyt ajettiin joko motaria 150 km/h tai sitten pyörittiin kaupungissa.

Reittisuunnitelman olisi voinut tehdä siten että olisi ollut enemmän päiviä samassa paikassa. Silloin olisi luonnollisesti pitänyt jättää joku paikka väliin. Siirtymämatkat olivat kahdestaan sopivia 250-350 km. Yksin olisin voinut ajaa motaripäivinä jonkun verran pitempiä pätkiä. Pienillä mutkatieosuuksilla pitää jakaa päivämatka ainakin kolmella. Suunnittelussa pitää ottaa huomioon se että motari voi olla tuntikausia jumissa kuten kävi viimeisenä Saksan ajopäivänä.

Uusi pyörä toimi matka-ajossa hienosti kunhan jousituksen säädöt olivat löytyneet kohdalleen. Laukkukapasiteetti riitti hyvin vaikka nimellisesti litroja olikin hiukan vähemmän. Tuntui jopa että tilaa olisi ollut aikaisempaa enemmän. Miellyttävät huippunopeudet ovat vähän VFR:ää alemmat (170 versus 150) . Moottoritiet ovat edelleenkin välttämätön paha, mutta mutkateillä Ducati on kevyempänä ja ketteränä todella nautinnollinen ajaa (ja ne äänet). Uudella pyörällä moottoritiet ovat jopa yllättävänkin mukavia ajaa . Olihan edellinen pyörä varsinainen moottoritieohjus ja uusi enemmänkin monikäyttöpyörä. Minkäänlaisia teknisiä ongelmia ei koko matkan aikana ollut.

Leave a Reply