14.8 Laivalla

Illalla nautiskelin seisovan pöydän antimia ja hanasta punaviiniä joka kuului hintaan. Hanassa oli punaista ja valkoista sekä Karhun neloskaljaa. Punkku oli ihan ok, mutta ei nyt mitään kovin ihmeellistä kuten olettaa saattaa. Ruokalistalla oli kaikenmaailman saksanhirveä ja muuta herkkua. Kuitenkin kun ei käytetä paljoa mausteita ja ruoka tehdään hyvissä ajoin niin vähän sääliksi kävi hienoja ruoka-aineita kun mikään ei kovin ihmeelliseltä maistunut. Jälkiruoka oli kuten ennenkin se paras osa ateriasta. Siihen kun kahvin kyytipojaksi osti yhden konjamiinin niin oikein hyvältä elämä taas maistui.

Ilma oli hyvä joten auringonlaskukin oli hieno.

Ilma oli hyvä joten auringonlaskukin oli hieno.

Ruuan jälkeen kävin kuvaamassa auringonlaskua, jota kapitaano kuulutuksessa oikein mainosti. Kannella kävi kova puhuri kun mentiin 14 metrin vastatuuleen kahtakymmentä solmua. Suhteellinen tuuli oli jo siis myrskylukemissa. Ei siis huvittanut pitkään jäädä kuvailemaan vaikka maisema olikin hieno.
Aamulla heräilin normaaliin aikaan eli 6.30 hyvin nukutun yön jälkeen. Hytti oli ikkunallinen joten voi katsella milloin se aamu oikein koittaa. Finnlinesilla on nykyisin aamiainen korvattu klo 9-13 olevalla brunssilla. No onneksi kahviosta sai aamupuuroa jo klo 8. Sitä brunssia kävin sitten syömässä kahdentoista jälkeen joten eiköhän sitä iltaan asti jaksa.

Brunssilla sai oikein kuoharilasin

Brunssilla sai oikein kuoharilasin

Ilma on ollut koko päivän hieno. Tuuli kääntyi myötätuuleksi, joten joka kannella oli hyvät auringonottoilmat. Lübeckiin luvattiin 30 astetta lämpöä, mutta täällä merellä vesi viilensi sopivasti, joten on ollut oikein mukavat olosuhteet.

Laivalla oli hieno kumiankkakokoelma. Minulla on vain yksi :-(.

Laivalla oli hieno kumiankkakokoelma. Minulla on vain yksi :-(.

Laiva tulee Travemündeen Suomen aikaa klo 22.30 eli paikallista aikaa 21.30. Soitin jo Suomen päästä hotskiin niin osaavat odottaa että tulen vähän myöhemmin ja joku odottelee jos menee pidempään. Hotellin sivuilla nimittäin luki että respassa on miehitystä vain klo 22 asti (korjaus; kyllä siellä joku istui myöhemminkin). Olen ollut siellä kaksi kertaa aikaisemminkin joten paikka on tuttu. Hotelli on Hotel Herrenhof. Mukava pikku paikka tosin vähän etäällä keskustasta.

Leave a Reply