20.8 München – Altenmarkt im Pongau (AT)

Säätiedotus lupasi että sateen riski on aika pieni, joten mieli teki Itävaltaan. Valitsin kohteeksi pienen kylän nimeltä Altenmarkt im Pongau. Siellä on myös kylpylä jota voisi käydä vilkaisemassa, jos intoa riittää. Booking.com’sta varasin 50 €:lla yön Pension Bliem -nimisestä paikasta, jota oli kehuttu. Ilma oli puolipilvinen ja kuin luotu moottoripyöräilyyn. Ei muuta kuin usvaa putkeen!

Itävallan moottoritietarran liimaustauko. Viereen tuli toinen VFR. Oli matkalla Kroatiaan ja Italiaan.

Itävallan moottoritietarran liimaustauko. Viereen tuli toinen VFR. Oli matkalla Kroatiaan ja Italiaan.

Itävallan rajalla liimasin totuttuun tapaan moottoritietarran ja jututin viereen tullutta vähän vanhempaa Honda VFR -pyörää. Oli matkalla Kroatiaan ja sieltä laivalla Italiaan (itsekin suunnittelin joskus samanlaista matkaa). Hieno pyörä vaikka olikin jo 10 vuotta vanha.

Kohta alkoivat alpit näkyä ja ympärille ja taivaalle kerääntyi sumupilviä. Muutama pisarakin tuli, mutta ei niin paljon että olisi sadehaalaria tarvinnut.

Pension Bliem

Pension Bliem

Navi toi taas mallikkaasti perille pensionaatin pihaan. Erittäin ystävällinen täti oli vastassa ja sanoi että jos haluaa olutta tai kaljaa niin keittiön jääkaapista vain hakee. Kaunis ja mukavan perinteinen paikka 50 €:lla.

Therme Amaden kylpylän vesiliukumäkiä.

Therme Amaden kylpylän vesiliukumäkiä.

Neljän aikaan pakkasin repun ja suunnistin kylän laidalla olevaan kylpylään (Therme Amade). Aika erilainen kokemus kuin mihin olin Suomessa tottunut. Oli kahdeksan allasta, kolme vesiliukumäkeä (joista yksi teki melkein silmukan) ja kahdeksan saunaa. Pukeutumistila oli yhteinen miehille ja naisille. Itse kylpylässä oli  kaksi puolta; yleinen puoli ja saunamaailma. Yleinen puoli oli lapsi täynnä ja saunamaailma aikuisten rauhallinen nautiskelupuoli. Saunamaailmaan oli omat altaat ja lepotuolit ja tietysti ne saunat. Erikoista (suomalaisesta näkökulmasta) oli että tuolla puolella ei käytetty koko alueella ollenkaan uima-asuja. Mielenkiintoisin oli sauna jossa oli 50 ihmistä. Itse sauna oli ulkona oleva hirsisauna, jossa yksi seinä oli lasia. Sinne mentiin samaan aikaan ja saunamestari kylvi kiulullisen vettä keskellä olevalle kiukaalle. Sitten kulki ympäriinsä ja heilutti pyyhkeellä ilmaa. Rituaali päättyi ablodeeraukseen.  Niin muuten; sitä kun katseli ympärilleen niin tuli huomattua että kaikki saunojat oli ajeltu aika tarkkaan ;-).

Saunakaljalla. Olutta sai hakea keittiön jääkaapista jos janotti.

Pensioonaatissa “saunakaljalla”. Olutta sai hakea keittiön jääkaapista jos janotti.

Saunan jälkeen maistui olut pensionaatin terassilla oikein makoisalta.

Leave a Reply