25.8 Dresden – Berliini

Taas on edessä yksi hieno päivä moottoripyörämatkailijoiden elämässä. Nyt on suuntana Berliini. Eija on siellä käynyt 20 vuotta sitten ja minä 35 vuotta sitten. Minä näin vielä muurin kun tulin Prahasta Itä-Berliiniin ja sieltä lännen puolelle. Voitte uskoa että nuorta Petteriä ihmetytti kun ankeasta Itä-Berliinistä tulit tiukkaan vartioidun muurin läpi neonvaloja ja iltahoukutuksia tuikkivaan Länsi-Berliiniin. Tämä tapahtui joskus 80-luvun alussa.

Nyt on baana auki Berliiniin!

Nyt on baana auki Berliiniin!

Baana Berliiniin on aika tylsä, mutta tie on hyväpintainen. Mettää tuntuu täällä riittävän baanan molemmilla puolilla ja siten maisema poikkeaa tähänastisesta peltomaisemasta. 50 km välein on huoltoasema ja ravintola – muuta ei sitten olekkaan. Eli matka taittuu mutta aika tylsää.

Berliiniin saavuttiin hyvissä ajoin ja hotelli löytyi totutun helposti navin avulla. Hotelli oli varattu lähtiessä sen omilta sivuilta H2 Hotel Berlin-Alexanderplatz:sta. Hyvä sijainti, uusi ja kohtuuhintainen. Oikein suositeltava moderni paikka hyvällä ilmastoinnilla.

Check Point Charlie. Jenkkien tarkastusasema Itäberliinin rajalla.

Check Point Charlie. Jenkkien tarkastusasema Itä-Berliinin rajalla.

Hypättiin kaupunkikierrosbussiin ja kierrettiin tärkeimmät nähtävyydet näin aluksi bussilla. Pois jäätiin Check Point Charlien kohdalla. Muurin kohtaa ei huomaa mitenkään ja tiehen on tehty oikein merkintä, koska muuten kukaan ei muista missä se oli. Kaupunki on yhtä hieno joka paikasta. Tosin bussiopas sanoi että vasta nyt on alkanut riittää rahaa myös Länsi-Berliinin parantamiseen.

Berliinistä löytyy museoita joka makuun. Tää on ihan must !

Berliinistä löytyy museoita joka makuun. Tää on ihan must !

Museoita on joka lähtöön, joten ajateltiin että tänne pitää varmaan jäädä toiseksi yöksi jotta ehtii varmasti kaikki tutkia. Ainakin Trabimuseoon pitää mennä. Löytyyhän täällä varmasti muutakin sillä opas sanoi että vähän kaikki on vähintään Euroopan suurinta.

Syömässä käydessä tuli mielikuva että Berliinistä on vähän hankala löytää aitoa saksalaista paikkaa ja henkilökuntakin on kaikki tulleet jostakin muualta. Saksalaisuuskin on enemmänkin turisteja varten järjestettyä erikoisuutta. No löytyyhän heti hotellin naapurista Hofbräuhaus Berlin joka mainostaa ruokalistalla saksalaista aamiaista: “weissewürst, brezel ja iso vehnäolut :-)”.

Berliner Dome eli Berliinin tuomikirkko vähän dramaattisemmassa iltavalossa.

Berliner Dom eli Berliinin tuomiokirkko vähän dramaattisemmassa iltavalossa.

Katsotaan mitä kaikkea täältä huomenna löytyy. Ilman on luvattu pilvistyvän Pohjois-Saksassa ja saattaa jopa sataakin. Saa nähä.

Leave a Reply