23.8 Wien – České Budějovice (CZ)

Illalla oltiin Eijan kanssa viinillä.

Illalla oltiin Eijan kanssa viinillä.

Ruuan päälle käytiin vielä iltalenkillä viinillä Wienissä.

Aamulla arvottiin että mihin Tsekkien kaupunkiin sitä mentäisiin. Päädyttiin České Budějovice:een, jota englanniksi kutsutaan myös Budweis -nimellä. Kaupunki on yliopistokaupunki, jossa on 100 000 asukasta. Se on tullut kuuluisaksi myös  Budweiser -olueen synnyinsijana.

Tie sinne kulki pitkin maaseudun pikkukaupunkeja. Heti kun sait nostettua vauhdin matkanopeuteen niin piti jo hiljentää seuraavaan kylään. Syötiin lounasta yhdessä itävaltalaisessa maalaisravintolassa 40 km ennen rajaa, jossa paikkakuntalaiset olivat kokoontuneet kirkonmenojen jälkeen sunnuntailounaalle. Ruoka oli hyvää ja tunnelma varmasti aidosti paikallinen.

...ja sitten vaihtui maa...

…ja sitten vaihtui maa…

Maa vaihtui eikä ketään ollut raja-asemalla, jossa olisi voinut vaihtaa muutaman paikallisen kruunun tai ostaa motaritarran. Seuraavalla bensiksellä selvisi sitten että moottoripyörät eivät täällä vignetteä tarvitse. Myös bensa näyttää olevan vain ysivitosta, saa nähdä löytyykö jostain parempaa.

Hotellihuoneen ikkunasta. Oltiin ihan pelipaikoilla.

Kuva hotellihuoneen ikkunasta. Oltiin ihan pelipaikoilla.

Perillä oltiin sitten puoli kolmelta. Hotelli oli booking.comista varattu valmiiksi ja oli Grandhotel Zvon. Olipa pramea paikka ja hinta-laatusuhde kohdallaan. Huoneen ikkuna oli suoraan keskustorille ja saatiin oikein junior sviitti. Vähän tunkkainen haju, joka hoitui kun ikkunaa piti auki. Toimivaa ilmastointia ei ollut, tuli vain ilmaa. Parkkipaikka oli mielenkiintoinen. Respan vieressä Honda ajettiin isoon avoimeen kuljetushissiin, jolla se  hissinkuljettajan kanssa vietiin toiseen kerrokseen. Oli varmasti turvassa.

Käytiin syömässä keskustorilla vaihteeksi kalaa ja todettiin että forelli on parempaa kuin karppi. Hinnat eivät tuntuneet olevan pahoja Tsekinmaassa, mikä johtui varmaankin edullisesta euron kurssista. Hiljaista oli kylällä ja sunnuntai ei taida olla täällä päin menopäivä. Turisteja ei myöskään ollut paljoa, mitä nyt muutama japanilainen ja italialainen. Paikallinen kieli on mystistä, mutta onneksi aina osattiin joko englantia tai saksaa (yleisemmin saksaa).

Leave a Reply