18.8 Frankfurt – Bamberg

Oli helpottavaa päästä taas liikkeelle vaikka voimat olikin hiukan vähissä eilisen suolistotyhjennyksen jälkeen. Ajattelin ajaa Bamberg’iin. Sitä on kehuttu nätiksi paikaksi, jonka ympäristössä on paljon kauniita maisemia ajeltavaksi. Bambergissa on 71000 asukasta, mutta jo 1905 siellä oli 45000, joten kaupunki on entisaikaan ollut merkittävä keskus.

Täytyy syödä eväitä vähemmälle.

Täytyy syödä eväitä vähemmälle. Hyvää vaihtelua huoltoasemaruualle.

Saksassa ei ole kuultukaan tasa-arvosta.

Saksassa ei ole kuultukaan tasa-arvosta.

Ensin ajattelin ajaa osan pikkuteitä , mutta sitten tuli korjauksessa oleva silta vastaan, enkä jaksanut selittää naville että silta on rikki, mutta yritä kiertää. Annoin navin ohjastaa takaisin motarille. Ilma oli hyvä; pari pisaraa tuli matkalla, mutta ei sen enempää ja lämpö oli mukava 16-20. Perillä Bamberg’ssa olin klo 14.40 ja kiitos navin löysin hotellin helposti. Ilman sitä ei olisi kyllä tullut mitään. Sen verran mielenkiintoisia reittejä ajettiin, sillä hotelli sijaitsee pienten kujien keskellä. Tällä kertaa yövyin Altstadt Hotel Molitorissa. Pieni ja tosi siisti perinteinen hotelli, jossa on myös oma parkkihalli. Ei ilmastointia tosin, mutta ei sitä nyt tarvittaisikaan.

Joella voi mennä myös gondolilla. Ihan oikealla, ei tuolla mikä on kuvassa.

Joella voi mennä myös gondolilla. Ihan oikealla, ei tuolla mikä on kuvassa.

On taas yksi hieno kaupunki, josta en tiennyt mitään. Pieniä, kapeita mukulakivikatuja, paljon ulkoilmaravintoloita, hieno joki ja upea kirkko (joka tietysti piti hirveätä meteliä). Taitaa vielä olla joku Unesco kohdekin.

Bambergissa on hieno kirkko.

Bambergissa on hieno kirkko.

Leave a Reply