23.8 Milano – Zug (CHF)

Aamulla jännityksellä katsoin akun jännitteen. Kaikki oli kuitenkin kunnossa eli akussa oli  virtaa. Olin valmiina pistämään Hondan tulille, mutta ei oikein innostanut lähteä vielä liikkeelle sillä satoi aika reippaasti vettä. Sadetutka kertoi että rintama menee lännestä itään ja iltapäivällä sade jo lakkaa. En jaksanut odottaa kuin kymmeneen asti ja lähdin liikkeelle. Suunnitelma oli hyvin väljä, mutta ajattelin ajella vaikka Lutzern’iin seuraavaksi yöksi.

Kerrankin ennusteen pitivät paikkansa ja sade lakkasi puolen päivän aikaan. Sadehaalarissa ei ole kovin herkkua ajella. Tie kulki aika läheltä sitä kuuluisaa Como järveä, joten koukkasin pois päätieltä ja pudottauduin lyhyen serpentiinipätkän järven rantaan.

Matkan varrelle sattui Lago di Como -järvi

Matkan varrelle sattui Lago di Como -järvi

Ei minusta vaikuta kovin kummoiselta paikalta. Ei niin kiva kuin Garda osittain sen takia että vesi oli melko mutaisen näköistä.

Matkan varrella tuli vastaan tuttu Gotthard tunneli, jonka pituus on 17 km (ajoin sen muistaakseni toiseen suuntaan vuonna 2011). Tunneliin menijöitä rajoitettiin liikennevaloin, joka sai aikaan kymmenien kilometrien seisovan ruuhkan. Onneksi se ei moottoripyöräilijää paljoakaan haittaa sillä jonojen välistä pääsi hyvin pujottelemaan eturiviin asti. Jännä juttu oli se että tunnelissa lämpötila nousi 30 asteeseen. Sitten kun sieltä tultiin pois niin lämpötila oli vain 12 astetta. Tuli vähän vilpoinen olo hikisissä vehkeissä.

Luzerniin saavuin kolmen maissa. Turisteja oli joka puolella. Olin unohtanut kamerajohdon kotiin, joten pysähdyin yhteen keskustan  kameraliikkeeseen ja ostin muistikortinlukijan jotta sain kuvat siirrettyä pc:hen.

Sitten ajoin vieressä olevaan turisti-infoon kyselemään yöpaikkaa. Infossa täti sanoi että Luzernissä on joku klassisen musiikin festivaali ja koko kaupunki on aivan täynnä. Siltä se kyllä tuntuikin. Ei löytynyt siedettävän hintaista hotellia, joten infon suosittelusta jatkoin mielihyvin matkaan Zugiin (joka oli kyllä ihan väärässä suunnassa, mutta väliäkö tuolla).

Löysin Zugista “halvan” hotellin nimeltä Hotel Station. Oli kyllä pienin huone jossa olen yöpynyt. Sängyn eteen jäi vain 70 cm tilaa! Lisäksi se maksoi yli sata euroa aamiaisella, joten ei Sveitsissä kovin halpaa ole. Illalla käppäilin keskustaan ja söin yhden snitzelin punaviinillä.

Hotellin vieressä oli kauppa josta oli voinut valita oman Maseratin.

Hotellin vieressä oli kauppa josta oli voinut valita oman Maseratin.

Zug on sisäjärven rannalla mikä on täkäläisittäin kova juttu. Se varmaan osittain nosti hotellienkin hintoja. Suomalaiselle järvi näytti isolta lammelta, johon on pitänyt rakentaa kaikki satamat ja rantakahvilat. No menihän se ilta tuollakin.

Leave a Reply