25.8 Bad Säckingen – Annecy (F)

Ajattelin startata heti aamusta niin olisi hyvin aikaa alppiajeluille. Heitin aamiaiset huiviin ja päräytin matkaan jo 7.30. Lämpötila oli pirtsakka +11 ja pilvipoutainen sää. Sen verran oli viileää että matkan varrella piti laittaa yksi tuulenpitävä kerros lisää niin ei pääsisi vilu yllättämään.

Matka joutui hyvin ja Geneve -järvi oli edessä tuota pikaa. Vasemmalla näkyivät upeat valkohuippuiset Mont Blancin vuoret. Joutuisin tie olisi Geneve järven pohjois-länsipuolta, mutta kartassa eteläpuoli oli merkitty vihreällä (kaunis reitti), joten reititin Garminin ohjastamaan vasemman puolelta järveä koukaten. Toisella puolella järveä oli vuoret ja niiden välissä roikkua myös harmaan näköinen pilvikerros.

Montreaux Geneva järven pohjoispuolella.

Montreaux Geneva järven pohjoispuolella.

Kun pääsin järven toiselle puolelle niin nuo pilvet ropsuttelivatkin vettä. Sateli hissukseen, joten ei kastellut kokonaan. Ei kumminkaan huvittanut pysähdellä sen kummemmin kuvailemaan, vaikka rantatie kulki kivasti Geneve-järveä seuraten. Paremmalla ilmalla maisemat ja kuvaushalut olisivat olleet ihan toista luokkaa.

Mont Blanc oli aika lähellä.

Mont Blanc oli aika lähellä.

Rannalla oli monta marinaa joissa oli paljon veneitä. Järvellä näkyi vain pari venettä. No ei se ollut ihmekkään sillä lämmöt pyörivät 13 asteessa, oli maanantai ja lomakausikin lopuillaan.

Järven puolessa välissä käännyin ylämäkeen. Alkoi “Route des Grandes Alpes” jota riitti aina välimeren rannalle asti. Reitti kulki kirkasvetistä jokea myötäillen ja oli mutkaa mutkan perään. Harmi kun kelit olivat vähän kosteita. Tie seurasi kohisevaa jokea yläjuoksuun ja nousi yhä ylemmäs. Navin mukaan korkein kohta oli 1600 -metrissä. Matkalla näkyi kumiveneporukoita koskea laskemassa sekä hassun näköisiä riippuliitäjiä tallusteli tien viertä isot varjosäkit selässä. Sadekin loppui heti kun järvestä päästiin kauemmas ja noustiin sumupilvien yläpuolelle.

Lounastin paikassa nimeltä Gorges du Pont-du-Diable. Oli joku luolajuttu jossa joki virtasi pohjalla. Seinälle oli tehty kävelyä varten kulkutaso. Katselin vähän kuvia ja ajattelin että ei ole minua varten ja taidan jättää tämän nähtävyyden väliin.

Ei muuta kuin usvaa putkeen ja keula kohta Annecy’ä, jonka suunnittelin seuraavaksi yöpaikaksi.

Route des Grandes Alpes oli kiva kaunis mutkatie ajella.

Route des Grandes Alpes oli kiva kaunis mutkatie ajella.

Ja sitten tulin Annecyyn.

Annecyssä on paljon ravintoloita ja kuvauksellisia iltamaisemia .

Annecyssä on paljon ravintoloita ja kuvauksellisia iltamaisemia .

Saavuin joskus neljän aikaan perille. Annecy näyttää ensivilkaisulta kivalta. On järveä, jokea, rantakuppiloita, risteilylaivoja ja paaaljon porukkaa (niin paitsi että on paljon sitä porukkaa).

Leave a Reply