3.9 Portiragnes – St Tropez

Aamiaista sai vasta klo 8, mutta ajateltiin että ei se haittaa sillä St Tropez’n hotelliinkaan ei pääse ennen kolmea. Eiköhän sinne ehdi sopivasti sillä matkaa oli noin 400 km.

Posoteltiin lähes koko matka pitkin motaria, joten matka taittui. Liikennettä oli runsaasti, mutta kolme kaistaa veti hyvin. Vastaantulijoilla ei tosin ollut niin hyvä tuuri sillä niitä kiusattiin useamman kilometrin seisovalla jonolla. Lämpötila ehti matkan aikana nousta 29:ään, mutta putosi rannikolle tultaessa mukavasti 26:een asteeseen. Testasin myös lähtiessä hankkimaani viilentävää liiviä ja se antoi vähän lisämukavuutta.

Olimme kokemuksista viisastuneina varanneet hotskin jo valmiiksi St Tropez’n lahden taajamasta nimeltä Sainte Maxime. Hotelli oli Les Santolines. Asiallinen pieni hotelli kävelymatkan päässä taajamasta. Oli oma huonekohtainen terassi, 50 m uimarannasta ja hotellissa uima-allas. Ei hassumpi paikka.

Illalla lompsittiin kylälle, joka osoittautui hyvin eläväiseksi. Eli tarkoittaa suurta määrää ravintoloita ja myymälöitä. Taso (ja hinnat) olivat selkeästi korkeampia kuin Portiragnesissa mikä oli odotettua. Hintaero oli ehkä 30 %. Hiekkarantoja oli useampaan makuun, pieniä poukamia, leveä iso ranta sekä hotellimme kohdalla oleva pieni ranta, joka muista poiketen ei ollut hiekkaa vaan sormenpäänkokoista pyöreäksi hioitunutta kiveä. Tällaista on Välimeren tämän osan luonnonmukainen ranta. Jos on hienompaa hiekkaa niin se on tuotu muualta rekalla.

Eija päivittää Facea Sainte Maximen päärannan edustalla,

Eija päivittää Facea Sainte Maximen päärannan edustalla,

Kylän edustalla oli myös isohko marina täynnä veneitä.

Illalla oli kiva katsella paatteja Marinassa.

Illalla oli kiva katsella paatteja Marinassa.

Huomenna on tarkoitus ajaa kauniiksi kehuttu rantatie St Tropez’sta Nizzaan, mistä hotellin jo varasimmekin.

Leave a Reply