31.8 Gent – Nijmegen (NL)

Gent jäi aamulla taakse kun käynnistettiin Ducati ja suunnistettiin tutkimaan Hollannin tuulimyllyjä. Kinderdijk on kuulemma maan suurin nähtävyys joten pitihän se nähdä. Myllyt ovat vesipumppuja joilla tuulta apuna käyttäen pidettiin kanavien pinta oikealla korkeudella.

Kinderdijk'n tuulimyllyjä Hollannissa.

Kinderdijk’n tuulimyllyjä Hollannissa.

Vähän oli vaikeuksia koska myllyt oli ripoteltu pitkin ruohikko- ja kanava-alueita ja portinvartija oli sitä mieltä että moottoripyörällä sinne ei saa mennä. Piti jättää Ducati johonkin parkkialueelle autojen sekaan (kyllä sitä varmaan hävetti). No marssittiin sitten ajosaappaissa ihmettelemään lähintä myllyä pitkin “joen” vartta.

Hetken aikaa jaksettiin, mutta oli vähän kuuma joten päätettiin jatkaa matkaa kohti Nijmegeniä. Jostain olin lukenut että se on mukava paikka.

Blue hotellin moderni respa Nijmegenissä.

Blue hotellin moderni respa Nijmegenissä.

Hotelli oli varattu Hotel Blue‘sta. Se on moderni ja henkilökunta ystävällistä. Meistä oli oikein onnistunut valinta ja vähän poikkesi normihotelleista. Paikan ravintolassa on vain välipaloja joten suosittelivat saman omistajan viereistä Manna ravintolaa. Ruoka olikin siellä erikoisen hyvää mutta sitä piti odottaa kaksi tuntia joiten ei ole nälkäisen hommaa.

Illalla Manna ravintolassa hyvällä mutta pitkää pinnaa vaativalla illallisella.

Illalla Manna ravintolassa hyvällä mutta pitkää pinnaa vaativalla illallisella. Onneksi oli kuoharia kyytipoikana

Leave a Reply