23.8 Merellä

Laiva lähdössä

Laiva lähdössä

Imatranajoista palaavat motoristit nostattivat tunnelmaa baarissa. Oikealla Pekka Päivärinta.

Imatranajoista palaavat motoristit nostattivat tunnelmaa baarissa. Oikealla Pekka Päivärinta.

Laiva oli täynnä Imatranajoista palaavia motoristeja. Ensimmäistä kertaa oli illalla baarissakin pientä juhlatunnelmaa. Tunnelman kohottajina toimivat Imatranajoista palaavat pääasiassa ulkolaiset kilpatallit. Oli pientä laulunpoikasta ja edulliset ginitonikit tekivät kauppansa. Lyöttäydyin sivuvaunuajajien pöytään ja kyselin tunnelmia. Mukana oli sarjan ykkönen Pekka Päivärinta purkkiorjavaimonsa kanssa sekä toisena ajava ammattilaiskuski Tim Reeves. Ihan mielenkiintoisia juttuja kertoilivat. Pekan purkkiorja Kirsi Kainulainen selitti miten on hänellä on merkittävä rooli sinä miten laite käyttäytyy ja kuinka kovaa yleensä voidaan ajaa. Katuradalla ollaan lisäksi puolet aikaa ilmassa epätasaisen pinnan takia, joten kaasun kanssa on oltava tarkkana. Ihan täysillä eivät siksi Imatralla ajaneet, mutta tuntui tuo riittävän kun kerran voitto tuli.

Ginitonikit valuivat ajajien kurkuista alas ripeään tahtiin. Kun vielä lisäksi olisi pitänyt herrojen seurasta olla niin otettu että tarjoaisin koko kilpatallin viinanjuonnin niin katsoin parhaimmaksi vetäytyä hyttiin ennenkuin homma riistäytyisi kokonaan käsistä.

Laivan kuntosali oli uusittu sitten viime näkymän.

Laivan kuntosali oli uusittu sitten viime näkymän. Kuvassa taustalla vielä Vuosaaren satamaa

Aamulla oli mukava herätä ihan pirteään oloon ja menin baariin aamukahville, sillä laivan ruokapaketin aamiainen oli korvattu vasta myöhemmin alkavalla brunssilla. Suunnittelin että menen sinne vasta puolen päivän aikaan niin jaksaa paremmin illalliseen asti. Tunnelma oli baarissa iltaan verrattuna huomattavasti rauhallisempi kuten odottaa saattaa. Ikävä kyllä aamiaisvalikoimasta oli jätetty pois vielä viime vuonna ollut aamupuuro, mutta onneksi oli gluteiinitonta leipää jolla sain päivän hyvin käyntiin. Aurinkokin nousi pilven takaa esiin joten päivä vaikutti lupaavalta. Laivaakin oli vuoden aikana rempattu vähän; oli kuntosalivälineitä sekä ulkoterassilla tuulelta suojaavat lasiseinät.

Sääennuste lupasi Saksaan huomiselle eli ensimmäiselle ajopäivälle 32 astetta mikä minusta ei ole oikein kivaa, mutta parempi kuitenkin se kuin sade. Nyt on koko päivä aikaa laivalla miettiä mihin sitä suunnistaisi seuraavana päivänä. Johonkin Frankfurtin suuntaan ainakin.

Laiva saapui Travemündeen aikataulun mukaisesti klo 21:30 ja illaksi ajelin Lübeckiin tuttuun ja turvalliseen hotelli Herrenhoffiin, jossa olen yöpynyt useasti aikaisemminkin.

Leave a Reply