30.8 Brysseli – Gent

Gent on kuulemma ihan pakko nähdä jos on näillä nurkilla. Matkaa on Brysselistä vain 50 kilsaa joten siinä ei paljon nokka tuhise. Hotelli varattiin ydinkeskustan reunalla olevasta Hotel Onderbergenistä. Sieltä ei ole kuin muutaman minuutin tallaus pelipaikoille ja pyöränkin saa turvallisesti sisäpihan parkkiin.

Hotelli oli oikein onnistunut valinta; huone on iso ja Ducatinkin näkee oman sängyn vieressä olevasta ikkunasta joten sekin on turvassa.

Gentin keskustanäkymä

Gentin keskustanäkymä

Gentissä on yhteensä 49 kirkkoa eli 1 kirkko per 5000 henkeä.

Gentissä on yhteensä 49 kirkkoa eli 1 kirkko per 5000 henkeä.

Gent on oikein mukava paikka; alueena keskusta ei ole liian iso joten jalkapatikalla sen näkee hyvin. Kirkkoja on enemmän kuin missään eli 49 kpl ja jo katedraalitasoa oleviakin on keskustassa kymmenen. Syy oli kuulemma aikoinaan se että kauppamiehen sielu pelastuu kun rakentaa kirkon. Ravintoloitakin on varmasti riittämiin ja asiakkaita tuntui jokaiseen riittävän. Oikein eläväinen paikka.

Kanavamaisemia ihmettelemässä.

Kanavamaisemia ihmettelemässä.

Ajeltiin jokilaivalla. Gentissä on kanavia mutta ei sieltä pääse varsinaisesti mihinkään. Iso satama löytyy kyllä 10 km päästä ja suunnitelmissa on että keskustan kanavatkin yhdistettäisiin muuhun verkostoon.

Gent-kanavaporukka

Paikallinen nuoriso viihtyi kanavan varrella piknikin merkeissä.

Illalla treffailtiin yhteisen työkaverin Ina Kanieckin kanssa joka asustelee Gentissä. On arvokasta kun saa tietoa oikealta paikalliselta eikä pelkästään turistioppaalta. Vietettiin mukava ilta ja saatiin houkuteltua Ina pois klo yhdeksän jumpastakin.

Leave a Reply