1.9 Nijmeegen – Brilon (D)

Kissa jäi odottamaan Nijmeegeniin.

Kissa jäi odottamaan Nijmeegeniin.

Jätettiin Hollanti taakse ja vaihdettiin kieli Saksaksi. Tutkittiin mikä olisi mukava pikkupaikka kauniiden maaseutumaisemien keskellä ja valittiin sopivaksi kohteeksi hansakaupunki Brilon.

Hollannin lättänä maisema vaihdettiin moottoritietä käyttäen Saksan mäkiseksi Sauerlandiksi. Maisemat vaihtui Hollantia kumpuilevammaksi ja jotenkin mukavamman oloiseksi. Saatiin Ducatikin nurin yhdellä huoltoasemalla tankatessa. Onneksi ei käynyt sen kummemmin; ainoastaan toiseen sivulaukkuun tuli vähän naarmuja.

Saksassa liikenneruuhkat ovat totaalisia. Auttaa vähän jos on kapea moottoripyörä.

Saksassa liikenneruuhkat ovat totaalisia. Auttaa vähän jos on kapea moottoripyörä.

Yhtä kaistaa korjattiin ja se sai aikaan yli 10 km seisovan ruuhkan kolmelle kaistalle. Ruuhkan jälkeen oli oikein virkistävää kun sai vaihdettua tylsän moottoritiemaiseman Sauerlandin kumpuileviin metsä- ja peltomaisemiin. Heti ilmestyivät toiset motoristit samoille teille kuin tyhjästä; eli oltiin oikeassa paikassa. Tätä pitää saada huomenna lisää!

Hansa kaupunki Brilon oli mukavanoloinen kaupunki.

Hansakaupunki Brilon oli mukavanoloinen kaupunki.

Mutkateiden päässä meitä odotti Brilon ja sen 26 000 asukasta. Hotelli oli varattu mistäpä muusta kuin Hotel Alte Post‘sta. Mitenköhän monta Post hotellia Saksassa oikein on? Kaupunki vaikutti viihtyisältä; keskusaukio ja siitä lähtevä pitkä kävelykatu ja pari isoa kirkkoa. Pieni kaupunki, jossa oli juuri sopivasti porukkaa sekä ravintoloita ja kahviloita elämää piristämässä.

Leave a Reply