2.9 Brilon – Steinhude

Aamu koitti Brilonissa lupaavana. Kun vilkaisin ulos usva roikkui laaksojen pohjalla ja aurinko paistoi vinosti kirkkaalta taivaalta. Maisema kiusoitteli kutsuvana sekä valokuvaajaa että moottoripyöräilijää. Tutkiskelin karttoja ja yritin maksimoida mutkaisen reittiosuuden ennenkuin olisimme pakoitettuja vaihtamaan kauniin maalaistien leveäkaistaiseen kilometrejä syövään moottoritiehen.

Jo hyvällä rutiinilla pakkasimme sivulaukut ja kiinnitimme ne pyörään. Matka saattoi taas alkaa. Lämpötila oli aamulla lähtiessä 17, mutta nousi päivän kuluessä 27:ään joten olosuhteet olivat erinomaiset moottoripyöräurheiluun.

Mutkateiden nautiskeluun ei tuntunut kyllästyvän ollenkaan. Hyväpintainen asfalttitie yhdistettynä kauniiseen mutkittelevaan maalaismaisemaan oli jotain mistä Suomessa ei pääse täysin nauttimaan, sillä myös nopeusrajoitus oli runsaskätinen 100 km/h. Nopeus josta kotimaassa voi tällaisilla teillä vain unelmoida.

Maalaismaisemat olivat henkeäsalpaavia.

Maalaismaisemat olivat henkeäsalpaavia.

Saksasta löytyy todella hienoja ajoteitä yllättävänkin pohjoisesta. Uskoisin kuitenkin että pitää ajaa Hannoverin eteläpuolelle jolloin maisema muuttuu kumpuilevaksi ja tiet jouhevan mutkitteleviksi. Nyt nautittiin Sauerlandin maisemista mutta kivoja maisemia löytyy myös muista Saksan ylänkömaisemista.

Sauerlandin mutkateistä ei meinannut saada kyllikseen.

Sauerlandin mutkateistä ei meinannut saada kyllikseen.

Kuitenkin kaikki hauska loppuu ja vaihdettiin lopulta maalaistiet moottoritiebaanaksi. Kohteeksi oli tällä kertaa valittu Hannoverin länsipuolelta oleva järvi nimeltä Steinhuder ja siellä hotelliksi Nella Parkhotel. Ajatuksena oli että päästäisiin uimaan. Perille tultaessa suunnitelmia piti kuitenkin muuttaa, sillä järvi oli 8 km pitkä, mutta matala ja mutainen.

Steinhude'n 8 km pitkällä järvellä oli satoja purjeveneitä.

Steinhude’n 8 km pitkällä järvellä oli satoja purjeveneitä.

Pienellä järvellä oli satoja purjeveneitä mutta juuri kukaan ei ollut uskaltautunut uimaan (ymmärsi kun katsoi matalan järven veden laatua). Sen sijaan  pieniä kuppiloita ja ravintoloita oli riittämiin, joten kuitenkin oikein mukava paikka. Kai sitä on vähän poispilattu Saimaan vesien puhtaudella.

Ilta oli samettinen.

Ilta oli samettinen.

Leave a Reply