5.9 Helsinki – Imatra

Moottoripyörillä oli oma nurkkaus laivassa.

Moottoripyörillä oli laivassa oma nurkkaus.

Laiva saapui aikataulussa ja yhdeksän jälkeen pääsimme jo maihin. Helsinki odotti meitä aurinkoisena mutta viileän raikkaana. Asteita oli 16 ja odotettavissa oli että vaatteita on lisättävä tai ainakin pidettävä taukoja jos yrittää tareta tähänastisella hellevarustuksella.

Kotisuomeen saavuttaessa oli edessä taas se tyypillinen kulttuurishokki; hienot suorat tiet eikä autoja missään. Kuitenkin nopeusrajoitukset tehty sellaisiksi että ilman vakionopeussäädintä niiden noudattaminen on lähes mahdotonta.

Mielenkiintoista on että on aurinkoinen arkipäivä, keskellä päivää ja saattoi ajaa kutostietä useita kilometrejä näkemättä yhtään autoa. Yritä siinä nyt ajaa rajoitusten mukaan kun oli tottunut aivan erilaisiin nopeuksiin ja liikennemäärään. No onneksi matkalla oli useita tietyökohtia matkatekoa piristämässä. Onhan niin että kutostietä on saatava leveämmäksi koska se ei muuten millään vedä tätä liikennemäärää. Hoh, hoijaa.

Matka kuitenkin joutui, syötiin lounasta Kouvolan taikkuravintolassa ja oltiin kotipihalla jo klo 13.30. Ja melkein rajoitusten mukaan. Laitettiin heti sauna lämpiämään.

Sitten vain suunnittelemaan uutta reissua!

 

Leave a Reply