27.8 Heidelberg – Thionville (F)

On minulla aina tuuria kun yrittää passata reissun kesän loppuun jotta kovimmat helteet olisi ohi. Eilen oli nimittäin naapurikylässä Saksan tämän kesän helle-ennätys 37,5 astetta. Sama kävi syksyllä 2011 Italiassa kun väistelin Italian kaikkien aikojen lämpöennätystä. Ei auta muu kuin ottaa käyttöön suunnitelma B ja lykätä nautiskeluajelut huomiseksi ja siirtyä vain Ardennien laidalle valmiiksi.

Löysin Thionvillestä Ranskasta kohtuuhintaisen Ibis hotellin, jonka ilmastointia oli kehuttu. Niinpä ei muuta kuin baanalle ennen pahinta kuumuutta. Aamulla kymmeneltä oli lähtiessä 26 ja kun pääsin perille niin lämmöt heiluivat jo 35:ssä. Ajoin motaria pitkin jotta ilma vaihtui riittävästi.

Maa vaihtui Ranskaksi. Saa nähdä löytyykö yhteistä kieltä.

Maa vaihtui Ranskaksi. Saa nähdä löytyykö yhteistä kieltä.

Matka ei ollut mahdoton mutta perille päästyäni tunsin kuin olisin tehnyt suuremmankin suorituksen. Jotenkin tuntui että lämmön lisäksi oli myös kosteata joka lisäsi tukaluutta.

Hotellivalinta oli onnistunut; kylmyys iski jo aulassa ja huonekin oli valmiiksi viilennetty. Ei tätä kyllä miksikään lomahotelliksi voi suositella sillä motari kulkee vieressä ja kylälle on kolme kilsaa matkaa. Siisti oli ja halpa; ei valittamista. Vierestä löytyi onneksi ympäristön ainut ravintola, Buffalo -grilli josta sain oikein hyvää lounasta. Se oli suosittu paikka vaikka sijainti olikin kaukana kaupungista. Vähän ihmeellistä koska oltiin Ranskan maalla ja kyseessä oli vähän amerikkalaisoloinen mesta.

Thionville sijaitsee Moselin varrella. Saksassa jos oltaisiin niin joki- ja ravintolalaivoja olisi huomattavasti enemmän.

Thionville sijaitsee Moselin varrella. Saksassa jos oltaisiin niin joki- ja ravintolalaivoja olisi vieri vieressä.

Hääpareja oli kaksikin kappaletta. Suosittu viikonloppu.

Hääpareja oli kaksikin kappaletta. Suosittu viikonloppu.

Vähän huilittuani kävin Ducatilla kylillä. Kaupungin halki virtaa Mosel joki ja keskustassa on mukava kävelykeskusta ravintoloineen. Melko hiljaista on näin lauantai-iltapäivänä.

Leave a Reply