10.4 Stade – Düsseldorf

Aamulla autoa hakiessa näimme surullisen näkymän. Giulia oli likaantunut. Siispä äkkiä etsimään autopesula. Pesula olikin ensimmäinen jossa pesuvehje ei juuri liikkunut mutta autoa siirreltiin edes takaisin. Puhdasta kuitenkin tuli ja ongelma saatiin hoidettua.

Ensimmäinen tankkaus sitten Imatran jälkeen. Bensa on täällä 20 senttiä halvempaa kuin Suomessa. Autobaanahinnat ovat Suomen tasoa.

Päätimme ajaa seuraavaksi Düsseldorfiin. Siispä suunta sinne. Ajoaika arviolta neljä tuntia plus pysähdykset. Matka sujui hyvin matkanopeutena140-170 km/h mutta kun tietöitä oli runsaasti jäi keskinopeudeksi 110 km/h. Eija varasi yön H2 hotellista, joka oli rauhallisella alueella lähellä keskustaa mutta ei ollut pahan hintainen. Se löytyikin helposti, mutta ekassa huoneessa ilmastointi oli rikki ja lämpötila varmaan kolmekymmentä, joten vaihdoimme huonetta.

Sitten metrolla vanhaan kaupunkiin. Ilma oli komea ja aurinko paistoi täydeltä terältä. Jopa niin että kun P:llä ei ollut aurinkolaseja nyt mukana piti etsiä joenrantapaikkojen sijaan varjoisampi mesta. Siellä tilattiin iltapalaksi P:lle Eisbein’ia. Oli sellainen möhkäle lihaa että ei uskaltanut kaikkea syödä, jotta saisi vielä nukuttua vaikka hyvää olikin.

Reinin portailla.
Nää halusivat välttämättä poseerata.

Sitten taksilla takaisin hotskiin kun laiskuus yllätti ja hintakaan ei ollut paha.

Saksassa saa viinaa seinästä.

Leave a Reply