22.4 Laivassa

Aika myöhään meni ennen kuin päästiin nukkumaan, mutta brunssi alkoi vasta klo 9:30 joten ylös ei ollut kiirettä. Lounasta ei laivalla ollut mutta brunssin sai syödä kahteen kertaan. Ei kuitenkaan ollut kovin nälkä kun kiirehdimme uudelle kierrokselle ennen kuin ruokailu loppui klo 12:30.

Laivalla oli mukava jutella kanssamatkustajien kanssa. Yksi iso porukka oli tulossa Itävallasta EM -kilpailusta jossa oli pokattu monta pokaalia. Kyseessä oli autohifin eri luokkien loppukilpailut. Saatiin paljon uutta tietoa äänentoiston rakentamisesta autoon. Toinen iso ryhmä oli Espanjassa talven viettäneet. Espanjassa saa olla vain puoli vuotta, jotta verovelvollisuus Suomeen säilyy. Viikonloppuna on hyvä ajaa Euroopan halki koska ei ole rekkoja, joten tämä maanantaina lähtevä lautta näkyi olevan suosiossa.

Aika kului lepäillessä koska jostakin syystä Netflix ei sallinut katselua vaikka menomatkalla ei ollut mitään ongelmia. Myös Ylen Areena ilmoitti että katselu on sallittu vain EU:n alueella. Meri on sitten vissiin sen ulkopuolella.

Ulkona oli melkoinen vastatuuli ja lämpötilakaan ei ollut montaa astetta, joten onneksi ei oltu tupakkamiehiä.

Kannella oli kylmää ja tuulista.

Illallisen jälkeen siirryttiin pikku hiljaa hyttiin. Hytissä vähän mietitytti että mitenkähän sitä nukkuminen oikein käy, koska sivuvastainen tuuli oli 19 m/sek.

Lopulta oli kuitenkin aika luovuttaa ja yrittää nukkumista. Vaikka laiva oli iso, piti nukkua selällään hieman jalat harallaan että pysyi paikallaan. Tavaroita tippua wc:n lavuaarin reunalta lattialle, kun ajoittain aalto iski aika mojovan paukauksen laivan kylkeen. Olo ei tuntunut turvattomalta, mutta ei se mukavaakaan ollut. Ihme kyllä ei tullut paha olo ja saatiin vähän nukuttuakin.

Leave a Reply