19.4 Berlin – Hamburg

Ajateltiin ensin katsella joitain rantapaikkoja matkalla Hampuriin, mutta näytti siltä että tämä päivä on se ensimmäinen kunnon sadepäivä. Rekkojen määrä oli huomattavasti pienempi kuin Puolan rajan läheisyydessä, mutta kyllä niitä vielä riitti tännekin. Sade aiheutti sen että ketään ei huvittanut paahtaa vasenta kaistaa kahta sataa vaan maltillisempi vauhti riitti.

Syötiin matkalla perinteiset currywurstit ja saavuttiin iltapäivällä edellisenä päivänä varaamaamme hotelliin Crown Plaza Hamburg City Alster. Se ei ollut ihan ydinkeskustassa vaan Alsterin toisella puolella rauhallisella alueella. Hampurissahan pääsee maanalaisella aika hyvin liikkumaan paikasta toiseen, joten ajattelimme että sijainti ei olisi ongelma.

Ensin käytiin katsomassa vieläkö Eija muistaa paikat jossa asui 29 vuotta sitten kuusi kuukautta. Löysimme ainakin lähiökapakka Gurken, joka oli muuttunut sellaiseksi moderniksi baariksi. Ei ollut niin kiva kuin joskus silloin.

Eijan lähiökapakka oli aika muuttunut 29 vuodessa Mittelwegillä.

Gurkesta sitten bussilla keskustaan. Hypättiin ulos ja oikaistiin ostarin kautta koska ulkona sateinen ilma vähän haittasi retkeilyä.

Oikaistiin ostarin kautta Mönckebergille.

Onneksi sade kuitenkin hellitti ja aikamme ihmeteltiin tutun oloista kävelykeskustaa (ainakin Eijalle). Kello oli jo sen verran että suurin osa kaupoista oli jo kiinni.

Eijalle tuttuja paikkoja 29 vuoden takaa.

Alustavan keskustatunnustelun jälkeen päätettiin mennä Binnenalsterin rannalla olevaan Alsterpavillion -ravintolaan syömään vohvelit. Sieltä on hienot näkymät Alsterille, joten paikka oli suosittu ja täynnä vaikka kokoa ravintolalla olikin. Johtunee myös melko kohtuullisesta hintatasosta.

Dramaattisia pilviä Binnenalsterilla.

Seuraavana päivänä ehtisikin paremmin ottaa kaupungista selvää ja näytti siltä että ei niin paljon sataisikaan. Suomesta tuli terveisiä että sinne on tullut kymmenen senttiä lunta. Toivottavasti ehtii sulaa pois ennen meidän tuloa. Kesärenkailla kun ei ole niin mukava suihkia Imatralle.

Leave a Reply