17.4 Wroclaw – Berliini (D)

Tänään pääsimme vähän myöhemmin matkaan. Aikaa tuhraantui kun varasimme Finnlinesille paluulautan maanantaiaamuksi 22.4.

Päätimme jättää tänään Puolan taaksemme ja suunnata Berliiniin. Edellinen kokemus oli se että Berliini on hieno kaupunki, mutta aivan liikaa turisteja ja jotenkin se aitouden tunne puuttui. Siispä päätimme antaa Berliinille vielä toisen mahdollisuuden ja olla siellä kaksi yötä. Yöpaikan varasimme vähän rauhallisemmalta paikalta Ku’Dammilta hotellista Ku’Damm 101. Keli näytti hieman sateiselta joten P oli huolissaan juuri pestystä Alfasta.

Puolan motarit olivat täynnä rekkoja, mutta ne pysyttelivät yleensä oikealla kaistalla kunnes joku päätti tukkia ohituskaistan ja sai aikaan pitkän jonon. Nopeusrajoitus oli pääsääntöisesti 110 km/h mutta hyväpintaisilla oli 140 km/h. Rajoitus oli kuitenkin aika ohjeellinen sillä autot ajoivat lähinnä sitä nopeutta kun tuntui sopivalta. Meillä se oli 130-150 km/h.

Motarille oli tehty paljon eläimille tehtyjä siltoja ja muuten tienvierustat oli aidattu verkolla. Ympäröivä maasto oli Puolassa metsää kun Saksan puolella moottoriteitä reunusti rypsipelto. Ilmeisesti metsässä piilotteli paljon villieläimiä(?).

Puolan moottoritiellä oli paljon noita eläimille tehtyjä siltoja.

Matka joutui ja ilma kirkastui. Sitten jo hurautettiin Saksan rajan yli. Maisemassa ero ei juuri näkynyt.

Aikamme päästeltyämme Puolan motaria olimme Saksan puolella.

Leave a Reply