23.4 Vuosaari – Imatra

Yöllä johonkin aikaan lähempänä Suomea aalto vähän pieneni sillä päästiin pohjoistuulelta suojaan. Aamiaisella sitten kyseltiin että miten se yö oli kanssamatkustajilta mennyt. Osalla oli aikaa vietty wc:n puolella oksennellessa, joten me päästiin aika helpolla.

E katseli netistä, että aikamoinen keli on Helsingissä. 20 senttiä lunta ja tuulta sekä busseja poikittain ja nurin. Raitionvaunuliikenne oli keskeytetty. Kuitenkin sadetutka näytti että ilmiö koski vain Helsingin aluetta ja idempänä olisi jo paljon parempi ilma.

Tervetuloa Suomeen.

Varovaisesti ajettiin ulos laivasta sillä käytännössä kaikilla oli kesärenkaat. Oli mukana yksi motoristikin, mutta hän oli järjestänyt pakettiautokyydin satamasta kotiin.

Kesärenkailla oli ”mukava” liukastella laivasta ulos 20 sentin lumessa.

Tie oli kuitenkin plussan puolella eikä jäässä, vaikka lunta olikin tien päällä. Ajeltiin hissukseen seitsemääkymppiä ja tieolosuhteet paranivatkin jo Kuninkaantien huoltoaseman kohdalla, jossa käytiin haukkaamassa burgerit. Mitä lähemmäs kotia tultiin, sitä parempi keli oli. Imatralla olikin jo kuivat tiet, joten oli mukava tulla kotiin.

Leave a Reply