14.8 Svolvær -Moskenes

Svolværista eteenpäin lähtiessä bongattiin yksi urheiluvaatteiden outlet-myymälä. Sieltä oli pakko ostaa housut ja takki kun sopivasti sattui kohdalle ja olivat tosi halpoja.

Seuraavana kohteena oli Lofoottien perimmäinen piste eli kylä nimeltä Å. Se on koko Lofoottien viimeinen piste ja turistit käyvät siellä kuvauttamassa itsensä. Pakkohan sinne oli mennä kun näin pitkälle on tultu.

Tien varrella oli hieno viikinkimuseo. Alue oli laaja ja siellä olisi mennyt pitempäänkin. Myymälässä oli tyttö joka kertoi polveutuvansa suoraan viikinkikuningas Olav’sta. Ostettiin häneltä sitten koru, johon hän solmi nahkahihnan. Tämä siksi että en oikein tykännyt alkuperäisestä metalliketjusta. Hän oli kovasti innostunut viikinkitarustoa käsittelevästä kirjasta mutta valitettavasti sitä ei löytynyt englanniksi. Otettiin kuitenkin linkki talteen niin voi kotona tilata.

Tämä tyttö polveutuu viikinkikuningas Olav’sta.

Leknesissä pysähdyttiin lounaalle ja käytettiin tilaisuus hyväksi ja ostettiin P:lle kesätoppis viereisestä kaupasta. Tämä ylös kirjattakoon niin muistetaan mistä se on ostettu.

Kohti Å:ta. Vuoriin alkoi jo vähän tottua.

Monen mutkan ja tunnelin jälkeen tultiin vihdoin aina pienemmäksi käypää tietä pitkin Å:hon. Sitten piti vielä kävellä tovi polkua pitkin jotta ollaan varmasti viimeisessä kärjessä.

Å:ssa oli tuulista, mutta maisemat vaikuttavia.

Vähän huolestutti että miten mahdutaan Manner Norjaan menevään lauttaan koska kaikki ennakkoon myydyt liput oli jo varattu (myyvät vain 50% paikoista ennakkoon). Kävin asiaa kyselemässä jonon ensimmäiseltä. Hän oli paikallinen ja sanoi että aikaisin vain jonoon. No aamulla se selviää.

Yöpaikaksi varattiin lähellä Å:ta ja Moskenes’n lauttarantaa olevasta Hamnoya -saarelta. Sieltä löytyi Lofootille tyypillinen perinteinen kalamaja, joka on korkeiden tukitolppien päällä rantakalliolla. Itse mökki oli sisältä vähän kuin meidän kesämökit. Ulkoa mökkiä kiersi iso ulkoterassi. Mökkiin olisi mahtunut isompikin porukka, mutta nyt se sai tyytyä vain kahteen.

Oltiin yötä tuossa mökissä joka on kolmas oikealta.


Maisemat olivat aika kohdallaan. Kuva on otettu sillalta joka vei kylästä pois. Eikö E ottanutkin hienon kuvan iltavalossa? P ei uskaltanut kiivetä sillalle kun oli niin korkealla. Kännykkään tallentui myös yksi kuva jossa P on kuistilla heiluttamassa.

Leave a Reply