15.8 Dusseldorf-Mosel

Navi halusi kiertää tätä kautta, mutta kyllä kannattikin. Nätti kylä.

Oli hulppeat tilat moottoriradalla

Päivä valkeni aurinkoisena ja päätin käydä katsomassa kuuluisaa Nurburgringin moottorirataa kun oli sopivasti (lähes) matkan varrella. Sehän sattuikin olemaan mukavan mäkisessä maastossa joten matka oli aika nautinnollinen. Tosin olin vähän tien tukkona kun paikalliset surauttelivat minusta ohi vähän väliä putket paukkuen. Rata väitettiin perustetun jo 1924 ja koostui monikerroksisista hallimaisista rakennuksista jossa oli hienoja myymälöitä, elokuvateattereita, museo yms. Jotkut Lambourginit ajoivat radalla par’aikaa jonkun sortin testiajoja.

Kun ilma oli aurinkoinen päätin yöpyä seuraavan yön leirintäalueella Camping Laacher See nimisessä paikassa 20 km Moselista pohjoiseen. Sieltä olisi sitten kiva suunnistaa Moselin mutkia tutkimaan aamulla. Paikka oli vulkaanisen järven rannalla. Järvessä oli kirkas ja puhdas vesi, joten kävin uimassa. Vesi oli arviolta 20 astetta.

Sitten telttailemaan.

Tilasin aamuksi tuoreet sämpylät, mutta ruokatarvikkeita en enää saanut paikan päältä kun camping alueen myymälä oli juuri mennyt kiinni. Päräytin sitten parin kilsan päässä olevaan “Netto” -markettiin ja ostin ruokatarvikkeita illaksi ja seuraavaksi aamuksi. Ruuanlaitto sujuikin Trangialla hyvin illan hämärtyessä. Ruokalistalla oli paistettuja bratwursteja ja kanamunia ja kyytipoikana amerikkalaista punaviiniä

Leave a Reply