30.8 Opatija -Karlovac

Matka Karlovac’iin sujui hyvin erinomaista moottoritietä pitkin. Mahtaa olla kallista tehdä noita teitä kun ei ole yhtään tasaista kohtaa. Joko mennään tunnelissa vuoren läpi tai sitten korkealla sillalla laaksojen yli.

Pysähdyttiin tauolla Ravna Goran lähellä. Korkeus oli siinä navin mukaan 750 m merenpinnasta. Oli kiva seurata lämpötiloja kun niistä oli näyttämä tien vieressä. Rannikon 30:n lämpötilasta tultiin alas 20:een Ravna Gorassa. Sitten laskeuduttiin taas Karlovac’iin 150 metriin mikä tuntui myös lämpötilan nousuna.

Kahvila Karlovac’ssa

Karlovac:ssa mentiin ensimmäiseen, hotelliin joka eteen sattui keskustassa eli Hotel Karlstadt:iin. Taso on välttävä ja riittänee yhdeksi yöksi. Ensivaikutelma Karlovac’sta: pikkukaupunki, ei kovin siisti. Lähdettiin majoittumisen jälkeen etsimään sapuskaa. Tämä osoittautui odotettua vaikeammaksi sillä kaupunki oli täynnä vain kahviloita (kuva on yhdestä kahviloista). Niitä oli joka paikassa, mutta ruokaa ei saanut mistään. Kysyttiin ja vähän matkan päässä on pizzeria ja viiden kilometrin päässä ravintola. No päädyttiin pizzeriaan, jossa syötiin pastat. Ei ollut kovin kaksista, mutta ei maksanutkaan paljon. Saa nähdä saisiko illalla jotain pientä noista kahviloista.

Illalla iski E:hen sama pöpö kuin P:ssä oli ollut ja oli E:n vuoro viettää aikaa vessapönttöä halaten.Taisikin olla joku muu kuin ruokamyrkytys kun noin tarttui. Aamulla olo on jo parempi ja päätettiin suunnistaa seuraavaksi Slovenian Mariboriin.

Leave a Reply