26.8 Vicenza – Venetsia

Ajelin aamupäivällä Venetsiaan ottamaan Eijaa vastaan. Hotelli oli nyt Antony Hotel, jossa oli ensimmäistä kertaa sellainen ilmastointi, että huoneessa oli tullessa liian kylmä ja piti kääntää pienemmälle. Hotelli on hieno ja moderni tyylikkäine aulatiloineen. Kävin lounassalaatilla hotellin viereisessä kuppilassa ja suunnistin tyhjin laukuin varustettuna kentälle.

Eija ja Venetsia

Eija kone tuli vähän etuajassa, mutta laukkujen kanssa meni kauan, mutta ONNEKSI kamat tulivat. Sopivasti oli Eija pakannut tavaraa mukaan – saatiin ne mainiosti sopimaan toiseen sivulaukkuun niinkuin oli suunniteltukin. Vietiin kamat hotelliin ja käveltiin bussipysäkille josta bussi vei Venetsian saarelle. Lippu olisi vissiin pitänyt hommata jostakin valmiiksi joten mentiin sitten pummilla.

Tämä on vieläkin kätevä kulkuväline Venetsian saarella. Tosin moottoripelillä on halvempaa.

Venetsian vanhakaupunkihan on sellainen, että siellä ei voi ajaa autolla vaan ainut tapa kävelyn lisäksi on kanavia myöten kulkevat venetaksit. Mentiinkin sitten veneellä  San Marcon aukioille, jossa syötiin mustekalan musteessa uitettua mustekalaa Alla Venezia paistetun maissipuuron kera ja tultiin kävelypelillä takaisin. Sapuska oli vähän kallista a kokiskin maksoi 5 ekeä.  Kovasti kosteaa ja kuumaa oli. Matkalla maisteltiin myös NIIIIN ihanaa italialaista jäätelöä – Petteri nauttinut sitä kuulemma jokapäivä.

Bussiin ei sitten enää takastullessa turvauduttu, koska ei  enää oltu varmoja missä jäädä pois joten otettiin mukavuudenhaluisesti taksi. Nyt sitten mietitään mihin seuraavaksi. Pitänee valita ilmojen takia joku kiva rantakohde Sloveniassa. Nam!

ps. nämä tekstit ovat tästä eteenpäin tehty yhteistyönä, jos ei joku sitä jo arvannut…

Leave a Reply