16.8 Mosel

Moselin lähellä oli kivoja mutkateitä

Aamiaisen laitto sujui mainiosti, mutta kun aloin kirjoittaa blokia niin rupesi satamaan vettä ja jouduin siirtymään telttaan. Saa nähdä miten sää tästä kehittyy (klo 9.00).

Tuonne seuraavaksi

No loppuihan se sade. Pääsin matkaan klo 11 kohti Moselia. Se mikä näytti pieneltä kartalla eli 26 km osoittautuikin tietä myöten 76 km:ksi. Ja paljon pikkuteitä. No viimein olin joen rannalla ja plottasin kotona tekemäni (Tourenfahrer -lehdestä) valmiin reitin esiin navigaattoriin. No jo oli makea pätkä. Se joka sanoo että pitää mennä alpeille ennenkuin löytyy kunnon mutkateitä ei tiedä mitään. Minun piti viimein lopettaa 180 km reitti kesken että ehdin takaisin ihmisten aikoihin leirintäalueelle. Vähän harmitti kun olin majoittunut niin kauas, mutta minkäs mahtoi. No ajaa päräytin tunnin takaisin pitkin autobahnaa.

Takaisin tullessa huomasin että olin saanut viereen toisen motoristin. Saksalainen opettaja joka ajeli 650 -kuutioisella kotarilla. Asui sadan kilometrin päässä, mutta oli kuitenkin majoittunut tänne. Sain kovasti rispektiä kun kerroin olevani Suomesta (kauppareissulla tapasin muuten yhden tyypin joka sanoi ettei ollut ennen nähnyt yhtään suomalaista täällä (?)). No turistiin kuitenkin siinä kuitenkin aika tovi ja saksani sai paljon harjoitusta.

Illalliseksi tein Trangialla sianniskaa tuoreiden kanttarellien kera höystettynä saksalaisella oluella. Nyt sitten vielä kirjoitan tämän blokin ja painun pehkuihin. Aamulla pitäisi olla kunnon siirtymä; eli 400 km etelä Schwartwaldiin (en muista miten kirjoitetaan).

Leave a Reply