18.8 Schwarzwald

Päivä alkoi pilvipoutaisena, mutta säätiedoitus lupasi kolmeakymppiä täksi päiväksi ja seuraavaksi vielä enemmän. Onneksi olin 800 metriä korkealla joten ilma ei ehkä lämpene niin paljoa. Valitettavasti en voinut jäädä tuohon maaseutuhotelliin enää toiseksi päiväksi, koska se oli täynnä. No antaisihan se lisää vapauksia.

Maailman suurin käkikello. Tai yksi niistä.

Seuraavaksi suunnistin etsimään maailman suurinta käkikelloa (ilmeni että niitä on useita, sillä itse löysin ainakin kaksi). No minä menin sinne mikä oli ”ensimmäinen suurin”. Käkikin kukkui juuri sopivasti.

Aikani pyörittyä täällä käkikellojen maassa ajattelin etsiä hyvissä ajoin majapaikan enkä ajaakaan enää edemmäs. Takki alkoi olla nimittäin ihan tyhjä sillä olin hikoillut useita litroja nahkapuvun sisään. Jäähdytys ei oikein pelannut tässä pienessä pyörityksessä. Tiet olivat kuitenkin hyviä ja sopivan mutkaisia päästellä. Oli kuitenkin lepopäivän aika sillä jatkosuunnitelmat olivat vielä avoimia. Menisikö Ranskaan Provenceen vai Sveitsiin vai pyyhkäisisikö Italian puolelle Lago Maggiorelle tai Lago Comolle tai jopa Gardalle asti. Täytyy pysähtyä miettimään.  Ei ehkä kannata mennä hikoilemaan mihinkään kovin kuumaan paikkaan (Freiburgiin lupasi 34 astetta, joka on Schwarzwaldin liepeillä).

Miettimispaikka löytyi Hotel Adlerista Hornbergista. Täällä on wlan’kin, joka puuttui edellisestä paikasta (siellä päivitin kännykän läpi kunnes Sonera sanoi stopin).  Mäen päällä oli linnakin jota kävin katsomassa. Oli kyltin mukaan ollut natsiaikana koulutuskeskuksena. Kylä vaikuttaa kivalta pikkukylältä.

Hornbergin linnan terassilla lounaalla

Oikealla olevan kuva taustalla näkyy Hornbergin kylä. Kuva on Hornbergin linnan terassilta.

Kovasti on vielä lämmintä vaikka ilta koittaa. Nyt on surffattu sääsivuilla ja katsottu miten kelit kehittyy (hyviä sivuja; http://www.niederschlagsradar.de ja http://www.wunderground.com) Mieli olisi tehnyt pyyhkäistä vaikka Toscanan kautta, mutta niille seuduille on luvannut jopa 36 astetta, joten täytyy ainakin toistaiseksi jättää suunnitelmissa väliin. Korkeapaine näyttää vahvistuvan euroopan päälle ja kuumaa piisaa. Suunnistankin seuraavaksi Sveitsin suuntaan ja varon niitä vuoristoserpentiineja. Niistä kun en pahemmin nauti vaikka paljon mutkia onkin. Eli E4 here I come!

Leave a Reply