3.9 Wörthersee

Täällä on vissiin paljon sammakoita

Aamu valkeni pilvisenä ja sumuisenakin, mutta paikan omistaja väitti että kyllä se aurinko kohta tulee esiin ja 30 astetta lämpöäkin. Tämä toteutuikin ja lämmön veikkaisin 26:ksi, mikä on aika optimaalinen. Pakattiin päiväretkikamat perälaukkuun ja suunnistettiin järven itäpäähän Klagenfurtiin. Rantatie (vaihteeksi eteläpuolta) oli kiva eikä ollut yhtään liian kuuma ajella hissukseenkaan. Pistettiin pyörä keskustorille parkkiin ja P osti t-paidan ja istui kahvilaan kun E pyörähteli lähikaupoissa. Ajeltiin takaisin ja otettiin kypäräkameralla kuvaa, kun järvi oli täynnä viikonloppua viettäviä purjehtijoita. Liekö jotkut kilpailut?

Pensionaatilla on oma auringonottolaituri järven rannalla, jossa otettiin vähän aurinkoa ja uitiin kirkkaassa Wörtherseessä. Vesi oli arviolta 22 ja mukavan lämmintä, vaikka joki toikin jatkuvasti lisää raikasta vettä lähivuorilta. Pituus järvellä on 16,5 km pitkä ja 1,2 km leveä, syvyys keskeltä jopa 87 m.

Täällä riitti Rollsia ja Ferraria

Ja pitihän rollssimiehille olla hyvät hotellitkin

Neljän aikaan syötiin pitsa puoliksi ja katseltiin ohimeneviä harrikoita, ferrareita, aston martineja ja rolsseja. Tunnin aikana meni ehkä 5 eri ferraria ohi. On kuulemma ihan normaalia menoa. Wörthersee sanotaankin olevan Itävallan Monte Carlo. Ensi viikolla täällä alkaa Harley Davidsonien Euroopan kokoontuminen ja niitä on sitten kuulemma ihan mahottomasti (on jo nytkin tosi paljon).  Nyt  rannassa olevalla nurmialueella  on menossa jotkut viinijuhlat, joten illalla riittää valkoviiniä ja ränttätänttämusiikkia. Virallinen asu on nahkahoususortsit ,tietenkin.

Huomenna suunnistammekin sitten jo Vicenzaan. Hotelli on  valmiiksi varattu, Hotel Continental, josta aiempaa kokemusta viikon takaa.

Tässä Veldenin kylällä (tai voi olla jopa kaupunkikin…)ihan meitä lähellä olevan Schloss-hotellin oli juuri viime viikolla ostanut joku saksalainen 49-vuotias markettimiljonääri, joka on majoittuneena ko. hotellin sviittiin paraikaa. Hänen rollsillaan ajelutetaan sit vieraita ympäriinsä. Herrasta oli ollut suuri juttu paikallisessa sanomalehdessä ja sitä päivitelty kovasti (lähde: Intersportin myyjä). Samalla kun kuunneltiin kylän juorut ostettiin P:lle pari T-paitaa lisää (Musto ja Paul Shark!).

Paikalliset viinijuhlat

E:n shoppaustulokset tältä päivältä Klagenfurtista: PIRTEÄ musta jakku ja pari rannerengasta. Ei huono.Kiva kauppa täkäläinen Bonita, löytyy kuulemma muualtakin Itävallasta. Kaupan täti ymmärsi , että moottoripyörällä ei voi kuljettaa esim. päällystakkia vaan haeskeli sopivia pieneen tilaan mahtuvia vaatteita kokeiltavaksi….Ja taas oli ihania kenkiä tarjolla!

Leave a Reply