20.8 Lago Maggiore

Tästä oli pakko ottaa kuva.

Paikallinen hietsu

Päivä valkeni aurinkoiisena ja ajelin aamiaisen jälkeen naapurikylään Cannobioon. Kiva vanha kaupunki, jossa oli rannassa keskustori sekä hyvä karkeahiekkainen hiekkaranta, jossa tuntui olevan kovasti tungosta. Söin siellä salaattiannoksen lounaaksi ja ajelin takaisin. Tie oli paikka paikoin aika kapea ja tehty rannasta nousevaan vuorenseinämään louhimalla siihen ”hylly”. Matka siinä ei paljon taitu, joten 20 km:nkin taittamiseen menee tovi.

Aika kiva hotelli ja oikein uima-allaskin

Iltapäivällä testailin hotellin uima-allasta. Testaaminen jäi vain uimiseksi sillä kaikki aurinkotuolit olivat käytännössä miehitetty. Lyhyen rantabulevardilla  tutustumiskävelyretken jälkeen päätin jäädä tänne vielä maanantai-aamuun, jotta ehtisin esim käymään uimassa tuossa järvessä, joka näytti kirkkaalta ja lämpimältä. Kylän läpi virtasi myös järveen laskeva joki, jossa porukka tuntui  viihtyvän hyvin.

Iltasyömistä varten täytyy näemmä varata pöytä hyvissä ajoin ainakin näin viikonloppuna, muuten saattaa jäädä nälkäiseksi. Tuntui hassulta sitten mennä syömään puoli seitsemän ja lähteä pois ennen kahdeksaa, kun lähes koko ravintola oli vielä tyhjä. Aika myöhään tulevat syömään ja pöytä sitten pidetään varattuna koko ajan.

Seuraavaksi ajattelinkin suunnistaa johonkin vuorille pahimman helteen ajaksi. Koittaen välttää kovin pahoja serpentiinejä. Edelleen ennustavat etelämmäs 35-37 lämpötiloja mikä ei paljon houkuttele.

Leave a Reply