23.8 Brescia – Verona

Veronan puistonäkymiä

Poliiseilla oli kaikenlaisia kulkupelejä

Brescia nähty ja saavuttu Veronaan. Kaupunki näyttää paljon mukavammalta ja nähtävää on enemmän. Tosin turistejakin on mutta ei vielä liikaa. Lämpötila heiluu 35:ssä (näin varjossa olevan digitaalisen mittarin) ja kun ei tuule on nähtävyyksien katselijalla oltava riittävästi vettä mukana. Tullessa meinasin nahkapuvussa kärventyä kun oli aika pitkä seisova jono moottoritien maksupisteeseen.

Aakeeta laakeeta, eli toria

Hotellin valitsin varmuudeksi vähän uudemman ja paremman jotta ilmastointi toimisi varmasti hyvin. Sijaintikin on kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista. Hotelli on ”Hotell Giberti”.  En ole yleensä kovin kranttu näiden hotellien suhteen vaan ainut kriteeri on että sijainti on hyvä (ja nyt että Hondan saa turvaan). Nyt arvostaa kuitenkin toimivaa ilmastointia yli kaiken. Varsinkin kun täällä saa yksinreissaaja huippuluokan hotellin aina 50-100 euron hinnalla.

Arena Verona

Kävin kävelemässä ja tutkimassa ”Arena Veronaa”, joka on ihan vaikuttavan kokoinen kolosseumin tapainen vanha rakennelta. Tänään esittävät siellä Roomeoo ja Juuliaa. Lounaspalan tulin nauttineeksi McDonaldsilla (kuvitelkaa Italiassa), kun siellä oli viileää. Se oli imenyt paljon amerikkalaisia turisteja. Kahden aikaan piti tulla takaisin huilimaan ja ottamaan suihku. Sitten illalla taas uudestaan kun viileämpää.

Katsoin sääennustetta äsken niin lupasi tänne tänään max 37, mutta tulevina päivinä laskee siten että perjantaina ei ole enää kuin 34. Eijan ei kannata olla huolissaan että olisi vielä liian kylmä.

No kuuden aikaan läksin taas liikkeelle. Matkalla tarkistin lämpötilamittauksen; 37 ja kello oli 18! Onneksi oli vesipullo matkassa joten jaksoin kävellä vanhan kaupungin toisen laitaan asti ja nähdä mm Veronan Duomon (katedraalin). Kävin siellä huilimassa ja ihmettelemässä (siellä oli mukavan viileää). Verona on ihan kivan näköinen paikka ja kovasti on ihmettelemistä (sen huomaa turistien määrästäkin verrattuna vaikka Bresciaan).

Paluumatkalla söin yhdessä pienessä osteriassa, jossa oli taas ihmeen hyvää ruokaa (ja ilmastointi). Kehuin tarjoilijoita ja olivat tyytyväisen näköisiä. Eija tekstasi vinkin että pitäisi käydä katsomassa Romeon ja Julian parveketta.  Tarjoilijan mukaan se oli ihan vieressä, joten marssin sinne (italiakin alkaa sujua…). Portti oli juuri mennyt kiinni, mutta ei näyttänyt kovin kummoiselta. Ainoastaan kovasti turisteja kuvaamassa kylttiä. Otin sitten itsekin siitä kuvan kännyllä. Hotskiin mennessä tarkistin vielä lämpötilan klo 21. Oli pudonnut 34:ään (oli näkyvissä kahdessakin paikassa eri puolilla kaupunkia, joten lienee oikein). Ei palellut vielä. Huomenna Vicenzaan.

Leave a Reply