21.8 Lago Maggiore

Verbanian kylämarkkinat

Aamulla ajelin vaihteeksi etelään päin 20 kilsan päähän Verbaniaan. On vähän isompi keskus, mutta ei niin kivan näköinen kuin tämä paikka. Oli sunnuntai joten kaikki paikat huoltoasemia myöten ovat kiinni. Vain lehtikioskit ja jokunen aurinkolasikauppa oli auki. Ja tietty ravintolat. Rantabulevardilla oli kuitenkin kaikenlaista krääsänmyyjää, liekö sunnuntain kunniaksi vai olivatko sitten vakituiseen, en tiedä.

Tässä oli vesi muuten paljon kylmempää kuin järvessä

Pöristelin takaisin ja pakkasin tavarat uimareissua varten. Ennen hotellille saapumista kävin kuitenkin ottamassa kuvia hiekkarannasta sekä joesta joka laskee siihen. En viitsinyt nimittäin ottaa kameraa mukaan uimareissulle, kun tavarat piti jättää rannalle kun meni uimaan.

Rantsu oli mukulakiveä

Menin veteen ensin siinä kohtaa missä joki laskee järveen. Tuli ajatus että eihän tämä olekaan mitään erityisen lämmintä (arviolta 20 astetta, kun ilma kuitenkin oli ehkä 31). No ei tarvinnut kahlata kuin ehkä 20 m sivuun niin vesi oli ehkä 23. Vuorilta tuleva vesi olikin melko ”viileää”, mutta lämpeni äkkiä lämpimassä järvessä.

Muuten tuli mieleen että en ole vielä Finnlinesin laivan jälkeen nähnyt tällä reisulla yhtään toista suomalaista. Liekö Eija sitten perjantaina olisi se ensimmäinen, saa nähdä. Varasin eilen illalla valmiiksi hotellin Vicenzasta kahdeksi yöksi (ke-pe). Pitää käydä viemässä ne ylimääräiset tavarat Motologistican rekkaterminaaliin sekä kaydä Dainesen tehtaanmyymälässä, joten täytyy varata vähän ylimääräistä aikaa. Perjantaina surautan sitten suoraan Venetsian lentokentälle Vicenzasta Eijaa vastaan. Aika vähällä sitä tässä helteessä tulee toimeen, joten iso osa tavaroista joutaa pois. Huomenna ajattelin lähteä heti aamusta ja suunnistaa vaikka Bresciaan.

Leave a Reply