1.9 Kalte Kuchl – Budapest (HU)

Yö oli rauhallinen. Tuntui että talossa ei muita ollutkaan mutta onneksi tv toimi. Aamu oli hyvin kostea vaikka ei satanutkaan. Pilvet roikkuivat kuitenkin alhaalla ja oli luvassa sadetta. Katsoin ennustetta ja lupasi sadetta koko päiväksi ja vähän seuraavaksikin. Budapestiin sen sijaan ennustettiin aurinko useiksi päiviksi.

Olisi voinut pyöriä tuolla Itävallan maisemissa pari päivää, mutta ehkä sitten paluumatkalla. Kokka kohti Unkaria. Matkaa sinne oli 320 km, josta alkuosa pikkutietä ja loput baanaa. Katsoin valmiiksi pari hotellia booking.comista ja syötin naviin. Tuo sivusto on siitä kiva että arvosteluja lukemalla voi prosareita paremmin saada selville minne kannattaa mennä. Eli kriteerinä että pyörä pitäisi saada talliin ja ilmastointi olisi hyvä toimia. Keskeinen sijaintikaan ei olisi pahaksi.

Läksin liikkeelle jotain ennen yhtätoista. Ei satanut. Ei siinä tosin mennyt kuin kymmenkunta minuuttia niin piti vetää haalaria niskaan. Tiet olivat kivoja ja niistä olis voinut nautiskella, mutta sade vähän häiritsi. Ei tosin näkynyt ihan niin paljon niitä piparkakkutaloja joita on nähty läntisemmässä Itävallassa.

PukuEi tullut juuri otettua kuviakaan kuin yksi huoltoasemalta, jossa omistaja myi iltapukua. Mitenkähän menee kaupaksi tuollaisessa paikassa. Samassa kylässä oli joku kävelysaattue, jossa etummainen kantoi ristiä. Liekö porukka matkalla kirkkoon kun oli sunnuntai.

Sade loppui heti kun pääsin motarille. Hyvä kun pääsi haalarista eroon. Maa vaihtui Unkariksi ja piti ostaa taas Vignette. En ole koskaan ajanut niin suoralla ja tasaisella tiellä. Liikenne ei ollut kova; porukka ajoi pääosin oikeaa kaistaa 140:ä (130 rajoitus), minä puottelin vasenta kaistaa 160-170:ä. Matka taittui hyvin. Ainoastaan pustan yli puhaltava tuuli vähän häiritsi. Piti hidastaa vasta 13 km ennen Budaa.

Hotelli (Hotel Carlton) löytyi navilla kohtuu vaivattomasti. Ajattelin olla täällä kaksi yötä niin ehtisi paremmin katsella paikkoja.

Leave a Reply