29.8 Lubeck (DE) – Leipzig

Lubeckissä yövyin jo tutuksi käyneessä Hotel Herrenhof’ssa. Se on halpa ja kätevästi lähellä pääteitä.Käveleehän sieltä keskustaankin, mutta jos sinne haluaa niin voisi olla jossakin muussa halvassa hotellissa. Hotelli on rauhallisessa paikassa keskustan ulkopuolella ja sopi tällä kertaa hyvin.

Aamu alkoi kosteana mutta poutaisena, sillä aamukastetta oli runsaasti. Lämpötila oli 13 ja hetken harkitsin pitäisikö laittaa pikkuisen enemmän päälle. En kuitenkaan pannut ja päivä lämpenikin nopeasti kun pääsin liikkeelle. Kohteeksi oli valinnut Leipzigin joista en tiennyt yhtään mitään muuta kuin että se oli oikeassa suunnassa ja matkaa jotain 450 kilsaa. Ajattelin että turhaa alkaa ahnehtimaan heti alussa ja väsyttämään itseään.

Liikkeelle pääsin jotain ysiltä. Matkalla söin reissun ekan currywurstit ja se maistui yhtä hyvältä kuin ennenkin. Vähän oli ennakkoluuloja kun reitti suuntautui entisen itäsaksan puolelle, mutta en huomannut juurikaan eroa. Tosin en oikein tarkkaan ole selvillä missä se raja oikein kulkikaan.

Leipzig-kavelykatu Leipzip-BachPerille tulin noin kolmelta (ihan ihmisten aikoihin) ja majoittauduin hotelli Ibikseen. Hikiset oli oltavat kaupunkiin tullessa kun kone puski lämpöä ja mittari kertoi muuten olevan 25 astetta. Aika perushotelli, jossa ilmastointi oli surkea, mutta muuten melko siistiä. Pyörän sain takapihalle piiloon. Tosin takapihan ovi on kuulemma rikki ja siksi aina auki. Nyt sitten tutkimaan itse kylää. On täällä ainakin Stasi museo mikä voisi olla kiinnostava.

Kävin ja oli just mennyt kiinni (klo 18). No olihan tuolla keskustassa muuten ihan kiva pamppailla. Ihan eläväinen vanha kaupunki täälläkin.

Leave a Reply