14.9 Misano

Tämä oli MotoGP -päivä. Misano joka sijaitsee Riminin kyljessä (jotain 16 km hotellilta), on paikka jossa pidetään San Marinon MotoGP -kisat. San Marino itse sijaitsee 50 kilsaa sisämaahan, mutta ei nyt aleta halkomaan hiuksia. Lauantaina oli harjoitukset ja aika-ajot ja sunnuntaina itse kisat. Koska aikataulu olisi sunnuntaina mennyt vähän liian tiukalle päätimme tyytyä lauantaipäivän katseluun.

PyöriäVähän ennen puolta päivää ajelimme kisapaikalle. Perillä oli runsaasti liikenteen ohjaajia ja noudatimme ohjeita ja ajoimme pyörän parkkiin. Heti ymmärsimme että tässä olikin paikallisten yrittäjien bisnes. Kaikki radan läheiset teollisuushallit ja muut tilat oli tyhjennetty ja tehty paikoitusalueeksi. No tämä kävi meille hyvin. Kympillä saatiin pyörä talliin ja tavarat piiloon. Ei sitten tarvinnut kanniskella kypäriä ympäriinsä.

Suomikatsomo

Suomikatsomo

Liput maksoivat 50 €/kpl ja olivat selkeästi halvempia kuin kisapäivänä. Kaikki paikat olivat täynnä T-paitakauppoja ja muuta oheiskrääsää. Hyvin olivat tehneet kauppansa sillä 46 numero oli selkeästi näkyvissä monen rinnassa ja hatussa. Ne jotka eivät tiedä niin kyseessä on tietysti Valentino Rossin numero. Ko. mieshän on kotoisin ihan radan läheltä ja tietysti paikallisten suosikki.

Hyvät olivat rinnekatsomot mistä seurata. Paikan päältä näki selvästi miten kovaa nuo pyörät kulkevat ja meteli oli kova. Täytyy kyllä olla ihan reikäpäinen että uskaltaa noin ajaa. Pitkää ei jaksanut auringonpaisteessa istua vaikka vettä oli mukana. Huilimme hetken varjossa ja siirryimme sisämutkan puolelle. Vauhti ei siellä ollut ihan niin kova mutta pyörät näki lähempää. Pitkään katsoimme menoa, mutta lämpö pakotti taas välillä varjon puolelle.

Valentino Rossi

Valentino Rossi

No Rossi sai lopulta lähtöpäikan 3. Suomalaiset eivät kovin hyvin sijoittuneet. Mika Kallio jäi keskivaiheille ja samoin Niklas Ajo. No saa nähdä miten kisapäivänä käy.

Mukaan jäi kisasta pari T-paitaa ja Buffi. Ne saadaan vielä ehkä mahtumaan mukaan bakaaseihin.

Leave a Reply