28.8 Laivalla

Sain kuin sainkin pitää hytin kokonaan eikä tullut kaveria. Sanoi täti respassa että useasti käy niin että ikkunattomat hytit ovat täynnä, mutta jos ottaa ikkunallisen joka on vähän kalliimpi niin saa olla yksinänsä vaikka on pelkkä miespaikka.

Hyvin vierähti siinä ilta ja sain pienen renkkaamisen jälkeen jopa satelliittitelkkarin toimimaan joten oli vähän ohjelmaa. Aika vähän on matkustajia verrattuna edellisiin reissuihin. Varmaan siksi että on tiistai ja jo syksy tulossa. Mitenkähän mahtaa olla talvella.

Heräsin aamulla normaaliin aikaan ja olin jo ennen kahdeksaa tutkailemassa miten saisi aamiaista. Olivat sitten muuttaneet systeemiä niin että ei ollutkaan aamiaista vaan brunssi, joka alkaa klo 9.30 ja päättyy 13.30. En malttanut odottaa niin pitkään ja nälkä kun oli niin ostin kahvilasta aamupuurot ja karjalanpiirakat jotta kestäisin hengissä lounaaseen asti.

Laivalla sumuaMaisema oli muuttunut ulkona aika jännäksi. Ihan peilityyni, aurinko paistoi jostain, mutta oli hyvin tiheä sumu laivan tasolla. Tuoilla olisi kyllä aika vaarallista seikkailla pienveneellä, kun ei mitään nää ja vaan kuulee että laivoja menee ja tulee joka suunnasta. Tämäkin kulkee yli 20 solmua joten ei ainakaan purkkarilla ehtisi pois alta.

Päivän mittaan sumu kyllä hävisi ja päivä jatkui aurinkoisena. Päivä kului kirjaa lukien ja löhöillen. Melkein teloin nilkkanikin laivan portaissa, mutta onneksi ei käynyt pahemmin.

Laiva oli rannassa klo 22.15 Suomen aikaa. Pitkään piti tosin odottaa ennen kuin autokantta aloitettiin purkamaan. Odottavan aika tosin on aina pitkä

Leave a Reply