8.9 Venice – Cortona

Lähestytään Toscanaa ja Cortonaa

Lähestytään Cortonaa Toscanassa

Ja niin ysiltä startattiin kohti etelää. Maisema vaihtui Bolognan kohdalla tasamaastosta kumpuilevaksi Toscanan maisemaksi. Ensin kiivettiin ylös ja sitten laskeuduttin johonkin 500 metriin. Ylhäällä pilvisessä kelissä lämpötila putosi 21:een mutta nousi taas 30:iin kun laskeuduttiin ja aurinko tuli esiin.

Cortona1Matkalla päätettiin kohteeksi Cortona, jonka olin talvella katsonut yhdeksi kivoista paikoista. Cortona sijaitsee korkealla mäellä muurien ympäröimänä (vanha kaupunki). Näköalat ovat ylhäältä todella upeat ja tuntuu että täältähän ne täytyy olla otettu ne kaikki Toscanan kalenterikuvat. Niin samannäköistä postikorttimaisemaa ympärillä on.

Sabrina hotelli

Hotelli Sabrina

Seuraavaksi oli edessä yöpaikan etsintä. Homma oli sikäli ikävä että oli se 30 graadia ja hiki valkui solkenaan kun ei ollut ajoviima jäähdyttämässä. Kumminkin oli paksut ajovehkeet päällä. Eija bongasi hotellin nimeltä Sabrina (=meidän veneen nimi) ja sinne oli ihan pakko päästä. Onneksi se osoittautui kivaksi hotelliksi vaikka ilmastointia ei ollutkaan. Honda jäi parkkiin pääoven viereen, kyllä kai se siinä säilyy.

Cortonan asukitLiikkuminen vanhassa kaupungissa oli vähän hankalaa sillä teitä voi ajaa vain yhteen suuntaan (olivat tosi kapeita) ja ne olivat hyvin jyrkkiä mukulakivikatuja. Käveltiin ympäriinsä ja Eijan olisi halunnut ostaa monta laukkua, mutta toistaiseksi selvittiin ilman laukkuostoksia.

Illalla syötiin viereisesssä kuppilassa pastaa ja vähän chiantia palan painikkeeksi ja arvaatte varmaan että hyvää oli.

Leave a Reply