2.9 Budapest

Buda mäeltäIlma on tänään aurinkoinen kuten oli ennustettukin. Juuri sopivan lämmin jotta jaksaa tutkia paikkoja. Eli ei tukalan kuuma, mutta sortseilla pärjää.

Hyppäsin sellaiseen Hop On, Hop Off bussiin joka kiertää kaikki tärkeimmät paikat. Siinä voi kuulokkeilla kuunnella suomeksi kaikki tärkeimmät asiat Unkarin historiasta ja kaupungista. Koko rundi kesti 2 tuntia ja siinä tuli oikein rautaisannos tietoa. Sen jälkeen salaattiannos läheisessä kuppilassa.

Huilitauon jälkeen otin suunnan kohti Gellertin kylpylää. Se on Budapestin vanhin ja kuuluisin kylpylä. Täällä on yhteensä 127 lähdettä (kaupungissa) ja sanovat että tämä on kylpyläkaupunkien ykkönen. Pitihän se lähteä tarkistamaan.

Kylpylä ja minä KylpyläMarssin n. 2 km matkan sinne ja ei kun uiskentelemaan. Oishan sitä saanut vaikka mitä hoitoja mutta ei nyt innostanut. Todella upeiden puitteiden lisäksi oli pari isoa ulkoallasta, jossa isommassa tehtiin ajoittain valtameriluokan aaltoja. Sitten sisällä oli erilaisia altaita joko uimiseen tai vaan lämpimässä vedessä oleiluun.

“Suomalaisessa” saunassa ihmettelivät kun yllytin heittämään vettä kiukaalla. Saunoista kuumin oli turkkilaistyyppinen sauna jossa en käynyt kuin ovella kun oli niin kuuma.  Myöskään ei innostanut 40 asteinen allas.

Takaisin tulin ratikalla kun ei jaksanut enää hikoilla kylvyn jälkeen.

Minä ja siltaIllalla kävin vielä ottamassa vähän maisemakuvia. Kaikenlaisia tyttöjä yritti lähestyä. Ensin kysyttiin tietä, sitten pyydettiin kaljalle ja siitä olisi sitten kuulemma joutunut maksamaan kymmenkertaisen hinnan. Tuntui olevan nämä yrittäjät kaikkien tiedossa (jopa poliisin), mutta ei eivät kuulemma voi mitään. Sitten oli vähän perinteellisempää (sadalla eurolla olisi saanut seuraa).

3 thoughts on “2.9 Budapest

  1. Moi, lukaisin blogia, kun oli vielä salasana näköjään koneen muistissa. Kivahan olisi euroopassa pyöräillä.. t:Pasi

Leave a Reply