3.9 Budapest – Bled (SLO)

Noin kypältä pääsin matkaan. Hiki päässä oli heti aamusta tavaroiden kanssa temutessa. Motarille pääsin kivuttomasti kiitos navin (jota ilman ei tulisi kyllä yhtään mitään). Nostin nopeuden ensin tuttuihin lukemiin kunnes tuli ensimmäinen aukea ja kova sivutuuli pakotti jalan jarrulle. Siitä eteenpäin olikin meno melkoisen työlästä kun puuskat heittelivät päätä ja pyörää. Auttoi kun pistin niskan kyyryyn ja yritin piiloutua pleksi taakse. Meno oli kuitenkin aika rasittavaa ja pakotti vauhdin 110:iin vaikka jo rajoituksen mukaankin olisi saanut ajaa 130.

BalatonOlin syöttänyt naviin eka kohteeksi Balatonin pohjoispuolella olevan kylän Balatonfured (tai jotain), Löytyihän se sieltä vihdoin. Ajattelin ensi syödä siellä tai jopa yöpyä, mutta erittäin kova tuuli yhdistettynä mudannäköiseen veteen ja jotenkin sellaiseen fiilikseen että touhu oli aika kuollutta, pakotti jatkamaan matkaa.

Balatoni lautallaAjoin ihan rantaa myötäilevää tietä pitkin länteen ja tulin lauttarantaan. Balaton on siitä kohtaa kapea ja yli menee autolautta. Kun navi suositteli sitä nopeimmaksi tieksi länteen, hyppäsin lautan kyytiin ja siirryin järven eteläpuolelle. Vähän  syrjäkujilta löysin paikallisen kuppilan ja pyysin suosittelemaan keittoa. Sain sitten lihalientä jossa ui kaksi jauhemaksapalloa. Ihan hyvää se oli jos ei vierasta maksaa.

Motaritaistelu Unkarin pustan viivasuorilla teillä jatkui pitkään kunnes huomasin että tuuli on vähentynyt ja sain nostettua nopeutta. Sitten tuli raja vastaan, ostin taas Vigneten ja olin Slovenian puolella. Tien kunto parani ja samoin kuppiloiden laatu. Jotenkin on tullut se mielikuva että Sloveniassa olisi elintaso Saksan luokkaa mikä heijastuu sitten tiestöönkin. Lämmintä oli parhaimmillaan plus 31, saa nähdä mitä on perillä.

Baanaa oli oikein ilo ajella. Tuli mieleen että kyllä tämä VFR1200 on hyvä pyörä ajella. Ihan sama mikä on kaasun asento tai vauhti, kulkee tukevasti ja kääntyy nöyrästi. Ja ei varmasti jää jalkoihin. Jos haluaa nautiskella niin esim 150:ssä vain heittää pienempään vaikka kutoselta neloselle ja kieraisee niin hyvin hyökkää. Vääntö riittää kyllä hyvin suurimmallakin vaihteella kiihdytyksiin. Ja silti on ketterä kääntymään (nämä uudet Michelin PilotPower kolmoset tuntuvat hyviltä renkailta).

Slovenian vuoretOlin Balatonin jälkeen laittanut kohteeksi Slovenian Bledin. Jo rupesi vuoretkin näkymään ja saavuin perille klo 18. Bledissä oli joku poliitikkojen konferenssi ja kaikki hotellit täynnä. Yhdessä respassa suosittelivat leirintäalueen mökkiä. Vähän epäillen otin sen, mutta ei mennyt pieleen. No siitä huomenna lisää.

Leave a Reply