4.9 Bled

Bled linnaHyvin nukutti yön mökissä. Vähän kuvausta tästä camping alueesta.

Tämän varmasti hienoin leirintäalue jonka olen nähnyt. Mainostavatkin viiden tähden luxus campingiksi (outoa sinänsä että puuttuu kuitenkin pyykkikoneet).

Bled uimarannan laituri No ensinnäkin paikka rajautuu Bled -järven uimarantaan, jossa on hyvin kirkas ja lämmin vesi. Rannalla on useita tyylikkäästi tehtyä kahvilaa. Sisäänkäynnin yhteydessä on vähän alppityylinen ravintola, jossa on hienosti valaistu ulkoterassi. Söin siinä eilen paistettua Forellia, joka oli tuoretta ja hyvää. Ravintolan takana on beach-volley kenttä, koripallokenttä, jonkinlainen pomppimispaikka, kuminauhojen varassa hyppimispaikka, lammashaka, intiaanimaja jne. Itse alue jää vuorten väliin ja siellä täällä on lehti- ja havupuita varjostamassa. Kaikki oleskelualueet ovat tasaisia hyvin leikattuja nurmikenttiä, mutta eri tasoilla poimuilevasti.

Majat Maja sisältäMaja jonka vuokrasin on metsää ja vuoren rinnettä vasten ja koko takaseinä on lasia muodostaen valonlähteen.Sisällä on sähköt ja lämmitys. Kun nukkuu niin näkee tähdet. Maja on pieni, siinä on vain kaksi sänkyä keskellä, mutta edessä on aurinkotuolit ja kiva pingotettu kangaskatos. Jokaisella majalla on oma wc-suihkutila (tosin erikseen ja eri maksusta). Tila on aivan uusi ja varmasti hienompi kuin monella kotona. Koko alueella on tietysti ilmainen wlan. Majan vieressä on vielä kylpytynnyreitä, joissa voi makoilla.

Päivällä kävin kylällä Hondalla, koska sinne on noin 30 min kävelymatka ja eihän sitä nyt semmoista. Siellä ovat kaikki ne normaalit ravintolat ja hotellit jne. Söin pastaa ja tulin takaisin. Sitten piti testata paikan erikoisuutta; Bled Cream Cake. Se oli juuri sitä, makea kermaleivos.

Piti käydä myös uimassa. Vesi oli kirkasta kuin uimhallissa ja arviolta 24 astetta. Ei mitään hajua tai mitään. Pohja oli pientä pyöreää kiveä eikä ihan niin kiva talsia kuin kunnon hiekka.

Huomena ajattelin koukata Itävallan kautta Italiaan. Jos kävisi vaikka Cortinassa, jota naapuri tuossa kehuskeli, kun katottiin karttaa. Asuskelee jossain siellä päin. Oishan siinä lähellä myös Grosslockner, mutta ei ehkä viitsi sinne.

Leave a Reply